30/05/21 - 19:45h

Kecmanović: Nalbandijan mi je promenio razmišljanje o tenisu

 

Srpski teniser Miomir Kecmanović igraće u drugom kolu Otvorenog prvenstva Francuske.


Source: Julian Finney/Getty Images AsiaPac

On je na startu turnira nakon preokreta savladao Danijela Evansa sa 1:6, 6:3, 6:3, 6:4.

– Nisam počeo baš najbolje, bio sam nervozan jer nemam baš dobre rezultate u poslednje vreme, ali uspeo sam na vreme da se vratim. To je ono čime sam najzadovoljniji – ranije, kada bih krenuo loše, povukla bi me loše igra, ali sada sam izdržao fizički i mentalno, i uspeo sam da dođem do pobede. – rekao je Miomir.

Pre ove pobede, Srbin je zaređao četiri poraza na turnira na šljaci.

– Jeste, ali nije da sam igrao protiv bilo koga, to su bili dobri igrači (Fonjini, Karacev, Izner). Uz to, mečevi su bili gusti, osim ovog poslednjeg sa Kuevasom. Iako sam gubio, osećao sam se bolje, mislim da bolje igram, samo nije došlo do izražaja. Nadam se da je ovo ta nedelja.

Kecmanović je rekao njegov trener David Nalbandijan forsira fizičku spremnost.

_ Baš gura i kondicionog i mene da što bolje radimo na fizičkom aspektu. Mnogo bolje se osećam na terenu nego ranije. Kada je o tenisu reč, promenio mi je razmišljanje o tenisu, taktički sam napredovao. Neki detalji – recimo, ako odigram kratku dijagonalu, da sledeće ide visoka paralela. Takve stvari treba usvojiti da ti ostanu u glavi i da ih primeniš na meču – zvuči jednostavno, ali ako ne razmišljaš o tome, ne pada ti na pamet. Takve stvari daju značajan rezultat.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Miomir Kecmanović, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.