15/09/21 - 22:02h

“Kada su u meču protiv Đokovića skandirali moje ime, osetio sam se kao Federer”

 

Mladi danski teniser Holger Rune govorio je o svom iskustvu sa meča protiv Novaka Đokovića.


Foto: Getty Images North America

Njih dvojica sastali su se u prvom kolu US opena.

U blogu za ITF sajt Rune je pisao o tom meču i o podršci koju je imao sa tribina.

– Nisam ništa znao o tome, nikada u karijeri nisam doživeo tako nešto kao u ‘Velikoj jabuci’, bilo je fantastično. Nisam ni znao da li ću otputovati u Njujork, pošto je moj trener Lars hteo da igra na sigurno. Pošto nije bilo čelendžera na betonu ni pre ni posle US Opena, mogli smo da imamo kratko putovanje i kratko ostanemo tu. Dogovorio sam sam se sa trenerom i majkom da ipak odemo jer moja igra tamo može da napreduje. – piše on i nastavlja:

– Poslednji meč kvalifikacija igrao sam protiv Morainga, koji je servirao kao Izner. Pri rezultatu 5:3 u trećem setu pala je kiša i meč je prekinut. Plašio sam se da će se Mats vratiti u igru, pošto će udarati jako jer nema šta da izgubi. Analizirao sam ga i na kraju sam pobedio, bio je to sjajan osećaj.

Kako se osećao kada je saznao da če igrati protiv Novaka?

– Ležao sam u krevetu kada mi je stigla poruka da u prvom kolu igram protiv Novaka Đokovića. Ostao sam bez reči i srce je počelo ubrzano da mi kuca. Bilo je neverovatno, Nole je neko kome se divim, trenirali smo zajedno i on je neverovatan, kompletan igrač.

On ističe da mu je podrška publike mnogo značila.

– Svi su navijali za mene, skandirali su moje ime. Naježio sam se. Kada su skandirali moje ime protiv Đokovića, osećao sam se kao Rodžer Federer. Dali su mi energiju i zato sam osvojio set. Od Đokovića sam mnogo naučio.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.