23/07/21 - 14:08h

“Kao ljubitelju tenisa, ne sviđa mi se što je Đoković najbolji igrač svih vremena”

 

Park Mekdogald, novinar “Vašington Posta” napisao je kolumnu o najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću.


Novak Djokovic

Kolumna se zove “Poklonite se Novaku Đokoviću, kralju anti-tenisa” i on u njoj najpre navodi Đokovićeve uspehe, a u nastavku piše:

– On je takođe igrač kog ne vole. Publika ga ne voli i uvek navija protiv njega. I ja sam kriv za to. Đoković je dosadan i navijam protiv njega protiv koga god da igra. Federer je moj omiljeni igrač i najelegantniji ikada. Čak i Nadal, koji je kao mašina, igra lepše od Đokovića. Novak igra anti-tenis, ako se tako može nazvati. Iako je popravio servis i volej i igra sjajno drop-šotove, njegov stil tenisa je defanziva i stil igre je gradio na riternu, smirenosti i konstantnom vraćanju loptice preko mreže. Iako može da napadne, on se fokusira na to da odigra poen više i da natera protivnika da pogreši. – piše Park i nastavlja:

– Kada Federer igra i pobeđuje, to je lepo i tako zamišljamo da izgleda tenis. On pleše po terenu i ulepšava igru. Kada Đoković igra, njegovi protivnici izgledaju kao da se penju na Everest bez boce sa kiseonikom i bez kiseonika uopšte.

On zaključuje da mu se ne dopada to što je Novak najbolji teniser svih vremena.

– Kao ljubitelju tenisa, ne sviđa mi se što je Đoković najbolji igrač svih vremena. Srećom, tako je u sportu – ne možemo mi da utičemo na to i nije bitno šta su naše želje i koliko želimo da to bude lepo. Šta se desi, desi se i navijači sa tim moraju da se pomire. Đoković je uvek pobeđivao iako su mnogi želeli da vide njegov neuspeh. To je jedna divna priča, koju iskreno nisam želeo da vidim. Ali, tako je.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Vucko July 24, 2021 Odgovori

Crknite,dusmani,Novak je najbolji…

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.