12/07/23 - 12:07h

Kako sam pobedio Dimitrova? Ubedio sam sebe da sam Novak Đoković!

 

Mladi Holger Rune pred sobom ima možda i meč karijere. Zaradio ga je, kako sam ističe, dobrim delom zahvaljujući Novaku Đokoviću.


Foto: Getty Images North America

Najbolji danski teniser će u četvrtfinalu Vimbldona igrati protiv prvog tenisera i svog, pa može se reći i prijatelja iz ne tako davnog detinjstva, Karlosa Alkaraza. Njih dvojica imaju poseban odnos još iz pionirskih dana, o čemu su obojica često govorili.

Holger Rune je do osam najboljih stigao savladavši mnogo iskusnijeg Grigora Dimitrova, u vrlo neizvesnom i napornom meču. A kako je to uspeo?

Kada se meč lomio, postao sam “zver” na terenu. Pomislio sam na Novaka Đokovića, i ubedio sam sebe da sam on. Toliko sam bio fokusiran da sam zaista poverovao da sam Đoković, i sa takvom mentalnom snagom nisam mogao da promašim nijedan udarac. Dimitrov je morao da pogađa linije kako bi imao neku šansu, ali ni to mu ne bi pomoglo jer verujem da bih i tada bio na loptici – izjavio je Danac nakon meča.

Da stvar bude još malo zanimljivija, poznato je da je Rune veliki fan Rodžera Federera od malih nogu. Možda je ovo još jedan indikator ka tome da je ipak Đoković najveći šampion svih vremena.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Grend Slem, Holger Rune, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.