18/02/21 - 09:22h

Kada ćete shvatiti koliko je on samo dobar?

 

Ćutimo i čekamo, kakva li je to sad društvena igra?


Novak Djokovic

Hm, ne znamo zaista ali ono što gledamo i vidimo prosto ne ulazi u parametre normalnog ponašanja. Prevazilazi svaku granicu ljudskosti i trezvenog razmišljanja. Jedva ste dočekali, zar ne? Zemlja je okrugla i informacije nikad ne napuštaju taj krug. A on upija, gleda i još se uvek nije nasmejao.

Da li ste gledali film o čudnoj izmišljenoj priči o jednom čarobnjaku imena Hari? Sećate se užareno crvene ptice koja se od starosti pretvara u prah, pa iz istog izlazi tako mala i ranjiva, sitna kao taj pepeo u koji se pretvorila. E to je način kako je Novak uspeo da pobedi Tejlora Frica. To je način kako je i stigao do ove runde.

Novinari, mediji, „prijatelji“ teniseri, kada ćete shvatiti koliko je on samo dobar?

Nakon tog meča on je nastavio da se bori. Izgledi su mu bili veoma uskog spektra. A vi? So na ranu, bombarduj i piši. „Meni je izgledao kao da je sve potpuno normalno.“Tejlor Fric. „Nismo osetili da se muči.“Miša Zverev. „Sa takvom povredom turnir se ne osvaja.“Rafael Nadal. „Đokoviću, kaži i meni kako da se izlečim za dva dana“Kokinakis.

Čekajte, molim vas. Zašto vam je jezik brži od vašeg mozga? Ako nosilac istog ne razume to pitanje, onda vam niko ne može pomoći.

    DA LI STE ZNALI?

  • Novak Đokovićnikada nije izgubio polufinale i finale Australijan Opena. Skor: 8/8.

Mučio se baš i sve je to istrpeo. Mirno i strpljivo. Baš onako kako zna. Baš onako kako ste vi mislili da nikad neće moći. Ali to ne traje od juče. Gleda vas i posmatra već godinama. Stigao je tamo gde nikada nije pretrpeo poraz. Stigao je na mesto odakle čeka trenutak da vam pošalje osmeh. Jer poslednji se uvek najslađe najsmeje. . .

Za deveto finale, za još jednu potvrdu i dokaz, za korak bliže “nedostižnom” rekordu. Srećno!

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Novak Djoković, Vesti


Komentari: 1

 
посматрач February 18, 2021 Odgovori

Браво за коментар!

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.