24/05/16 - 16:13h

Jelena kivna: Sudija me oštetio u trećem setu!

 


Peti uzastopni poraz u sezone značio je i eliminaciju u prvom kolu Rolan Garosa za Jelenu Janković. Ona je danas poražena od Nemice Tatjane Marije u tri seta, a nakon meča imala je primedbe na suđenje.

jelena-jankovic-dubai-getty-2011
Preuzeto od: B92/Saša Ozmo.

Jeleni je oduzet poen u trećem setu zbog prekoračenja vremena.

Oštetio me je, pomogao je mojoj protivnici i mislim da nije bio korektan. Prvo mi je oduzeo servis, a onda i poen, a možda sam samo za nekoliko sekundi kasnila – hajde onda da stavimo sat kao u svim sportovima, a ne ovako… Pa da kažnjavamo sve žive igrače. Nekima treba i minut da odrade sve rituale, a sada sam ja bila žrtva.

Ne samo što su mi oduzeti poeni, nego sam onda posle toga bukvalno trčala između poena, čak sam i zadihana stajala na liniju da počnem poen. Nisam posle ni peškir uzimala, znoj mi je curio s lica pred servis.

LOŠI USLOVI ZA IGRU

Uslovi za igru su spori, lopta je teška – udarim iz sve snage, ali nije dovoljno. U Čarlstonu sam igrala sa njom, bila je drugačija priča, ali ovi uslovi su više odgovarali njoj jer igra niske slajseve. Meni je ruka oslabila posle pauze, nisam mogla da ubrzam tempo i da koristim kratke lopte.

Uprkos svemu, imala sam na 2:1 u trećem setu gem loptu za 3:1, mislim da sam je tu pustila da se vrati u život. Onda se ona potpuno vratila, sudija joj je dao vetar u leđa, a ja sam, ponavljam, bila primorana da konstantno žurim.

Srpska teniserka mučila se sa ramenom i izgubila je sva tri meča u ovoj sezoni na šljaci – tek dve nedelje trenira posle skoro dva meseca pauze.

Još mi je sve to rovito, pa nosim zaštitu, a ne odgovara mi ni što je hladno napolju i mišići su u grču, lako je povrediti se ponovo. Radim na tome da se vratim u formu, da ojačam telo kako bih mogla da izdržim sve napore. Malo sam i prehlađena, svaki dan je niska temperatura.

Jelena će u nastavku Rolan Garosa igrati u miksu, ali ne i u ženskom dublu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Jelena Janković, Rolan Garos, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.