21/07/12 - 16:51h

Janko u novom finalu! Ovog puta mu predstoji borba za titulu na ATP turniru u Gštadu!

 

Janko Tipsarević se nalazi u izuzetnoj formi! On je ubedljivom igrom i na turniru u Gštadu sebi obezbedio novo finale i borbu za titulu protiv Tomaša Belučija koga je prethodne nedelje pobedio u polufinalu turnira u Štutgartu!

J. Tipsarević76
P. A. Matju63

Posle titule u Štutgartu, Tipsarević će imati priliku da se bori za još jednu titulu, ovog puta u Gštadu. Janko je posle pobede na francuskim teniserom Matjeom u 2. seta obezbedio sebi plasman u finale spomenutog turnira.

Na startu prvog seta smo bili zabrinuti jer je naš teniser imao problema na servis gemu, pa je tako Francuz brzo stigao do 2:0. Ipak to vođstvo nije potrajalo. Janko je odmah uzvratio ribrejkom i sada sigurnijim servis gemom se vratio u ovaj set. Usledila su 8. gema bez brejka što nas je dovelo do taj-brejka gde smo videli dosta preokreta. Naš teniser je imao 6:4 i svoj servis ali ga nije iskoristio, pa je kasnije pri rezultatu 9:10 morao na protivnikov servis da oduzme poen inače bi set bio izgubljen. Janko uzima ne jedan već oba poena na servis protivnika i potom na svoj servis ovaj set rešava u svoju korist 12:10!

Janko Tipsarevic, Getty Images

Janko Tipsarević

Drugi set je bio totalno drugačiji. Ključni detalj se odigrao u 6. gemu kada Janko pravi brejk i dolazi do prednosti od 4:2, a kasnije se ispostavilo da je ta prednost nedostižna. Pri rezultatu 5:3, Tipsarević prtivniku prepušta samo prvi poen na svoj servis, a sebi donosi novo finale i borbu za titulu!

U finalu Gštada Tipsarević za protivnika ima Tomaša Belučija koji je u polufinalu u 2. seta pobedio Grigora Dmitrova.

Budite uz Tenis Uživo i u direktnom prenosu na našem sajtu pružite podršku Janku u borbi za novu ATP titulu!

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Gštadu, Janko Tipsarevic, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.