07/10/21 - 20:08h

“Izvesno je da će Novak morati da se vakciniše”

 

Premijer države Viktorija nedavno je rekao da Novak Đoković neće moći da igra na Australijan openu ukoliko se ne bude vakcinisao, a o toj temi govorio je nekadašnji australijski teniser Tod Vudbridž.


Source: Getty Images Europe

Vlasti Australije i države Viktorija donele su odluku o obaveznoj vakcinaciji. Ona obuhvata i sve profesionalne sportiste koji se u ovog zemlji takmiče.

Novak još uvek nije otkrio da li se vakcinisao.

– Teško je, on je imao kovid ranije, očigledno oseća da ima posebnu snagu da se bori sa tim. Realnost je da ostatak sveta radi ono što mi radimo ovde. Mislim da je realno i da mislite da će u nekom trenutku morati da se vakciniše. – rekao je Vudbridž i nastavio:

– To je van domena Tenis Australija, radiće se o tome šta Vlada odluči da je potrebno da bi se ušlo u zemlju. Ako želi da dođe i igra na Australijan openu, izvesno je da će morati da se vakciniše. Lično, mislim da je to dobro. Već neko vreme to je prikazano igračima kao najverovatniji scenario svega ako žele da dođu u Australiju.

On je istakao da bi za njega bio šok da Novak ne dođe u Australiju.

– Ulog za Novaka je veliki, jasno je da će o svemu morati ozbiljno da razmisli. Izjednačen je po broju slemova sa Federerom i Nadalom, ali želi da ih prestigne i poveća jaz. Uoči turnira koji je osvajao toliko puta, morate da verujete da ozbiljno razmišlja o tome. Za mene bi bio šok da ne dođe u Australiju.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Tod Vudbridž, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.