29/01/23 - 15:35h

Ivanišević: U šoku sam, ne mogu to rečima da opišem

 

Trener Novaka Đokovića Goran Ivanišević govorio je o uspehu srpskog asa na Australijan openu.


Source: Getty Images North America

Đoković je po deseti put osvojio titulu u Melburnu.

Time se izjednačio sa Rafaelom Nadalom po broju grend slem titula (22), a od ponedeljka će ponovo biti prvi teniser sveta.

– Neverovatan uspeh. Još sam u šoku! Nema kraja njegovom ludilu, na pozitivan način. Ne mogu da to opišem rečima. Emotivno je bilo, kao što sam rekao i ranije, kako je osvojio, kako je igrao danas, on je osvojio 10 titula. Ovo je kao rukometna utakmica, Španija protiv Srbije trenutno je 22:22. – rekao je Goran.

Novak se nekoliko puta tokom meča ljutito obratio svom boksu, a Ivanišević kaže da, kao bivši teniser, razume njegove emocije.

– Bio sam teniser, pomalo lud, razumem osećanja, emocije. Dok se pobeđuje, dobro je. Prošla godina nije bila laka. Bio sam u trenerskom poslu. Osvojili smo US open sa Čilićem. Onda dođe Real Madrid i traži te za trenera. Ovo je dobar izazov, pod pritiskom. Četiri godine sam deo tima.

Tokom turnira Novaka je mučila povreda zadnje lože.

– Desila se onda mala povreda. Ona je sve razbuktala. Još nisam svestan da je sa takvom povredom napravio ovo. Mogu da budem ponosan što mogu biti sa takvim čovekom, što mogu naučiti nešto novo, ludo. Super je što smo obojica temperamentni, takav sam i ja. Jezik puno pomaže, komunikacija. To mora sve brzo. Dok prevedem na engleski… I ovako je teško. Kad me prostreli pogledom…Emocije su ogromne. Kada je došao u boks kod nas… Veliki je naboj. Sve je izbacio iz sebe, kada je počeo da plače. Trpeo je, nije mu bilo lako. Bori se sa svim i svačim. Cela atmosfera, podrška. Prijem u Australiji, u Adelejdu smo imali neverovatan prijem, tako i ovde. Sve čega se bojao je prošlo super. Ovaj AO će mi ostati poseban. I s ovim svim što je prošao par nedelja, stvarno posebno mesto je ova pobeda.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Australian Open, Goran Ivanisevic, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.