11/07/22 - 12:32h

Ivanišević: Sin mi pre četiri meseca rekao da će Novak i Nik igrati finale Vimbldona

 

Trener Novaka Đokovića Goran Ivanišević nije sumnjao u to da će srpski as osvojiti trofej na Vimbldonu.


Source: Getty Images North America

Novak je u finalu nakon preokreta savladao Australijanca Nika Kirjosa.

– Vrhunski tenis, vrhunski su igrali obojica. Interesantno je gledati: 15 minuta Novak nije mogao da vrati servis, pa je gledao šta pogrešno radi, pa onda uzme da vraća servis, pa Kirjos viče na svoje i pita se zašto loše servira… Stvarno vrhunski tenis, vrhunsko finale – nisu mogla dva bolja igrača igrati finale. Svi koji su gledali ovaj meč mogli su uživati. – rekao je Goran.

Tokom meča Kirjos se nije ponašao kako inače ume, ali je umeo da bude poprilično glasan i da viče prema svom boksu.

– Pričali smo, ali Novak zna sve to. Znao je da ne sme da upada u te njegove gluposti, a kao što smo videli i nije upadao. On je svoje ispričao, to je jednostavno njegov ritual. Novak je čekao. Teško je pripremiti se, ali mi smo pričali šta Novak treba da radi – kako da servira, kako da igra. Nije smeo Kirjosu da da niti malo vremena, jer ga je jako teško brejknuti. Ekstremno je opasan, posebno sa takvim forhendom i bekhendom koji ne odskače i ide ravno ko podmornica. (Pričali smo o tome) kako da servira, gde da servira, tako nekakve stvari. I mislim da je svaki segment igre fenomenalno odradio. Visina tenisa je bila jako, jako visoka.

Goran je otkrio jednu zanimljivu stvar:

– Nisam se ja baš navikao da on gubi setove, ali ja sam bio uveren da će osvojiti. Interesantna stvar je da je moj sin koji igra tenis, ima 15 godina, rekao da mi je pre četiri meseca rekao da Novak i Kirjos igraju finale Vimbldona u četiri seta – i da Novak osvaja. Rekao sam mu: ‘Mogao si ići u kladionicu i uzeti pare’.

Tokom meča, on je bio smiren.

– Iskreno, bio sam miran. Imao sam osećaj da će osvojiti ovo. Pričao sam u Parizu gde sam rekao da je Novak veliki favorit tu, ali, opet, favorit mora da osvoji. Nisam se zabrinuo, jer sam znao… Mislim, da je Kirjos odigrao ceo meč kao što je prvi set, to bi bilo nemoguće, ali malo je pao, Novak je to iskoristio. A, Novak je Novak. Novaka moraš da dobiješ, taj neće ništa da ti pokloni. I opet, ponavljam, taj nivo tenisa koji su danas prikazali na terenu – možda jedno od boljih finala koje sam ja gledao na Centralnom terenu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Goran Ivanisevic, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.