30/05/21 - 17:09h

Ivanišević: Sa Novakom možete biti pod stresom 24 sata, to nije zdravo, ali…

 

Goran Ivanišević otkrio je da je 2001. godine trenirao sa trinaestogodišnjim Novakom Đokovićem.


Source: Getty Images North America

– Igrali smo jedan set, a onda mi je dao malo čokolade jer je mislio da sam izgubio energiju. – rekao je Goran i nastavio:

– Bio je poseban. Imao je nešto što ne možete naučiti ili ne možete kupiti – s tim ste rođeni. Nije bio ni nekako impresioniran. Igrao je kao da se igrao sa starijim bratom. Uvek ću se sećati njegovih očiju, a tada je verovao da može da me pobedi.

On je otkrio kako je biti u Novakovom timu.

– Da biste bili deo tima, morate biti brzi – brzo razmišljati. Uvek morate da imate pripremljene odgovore i morate da budete u mogućnosti da ga pratite. Voli da uči, a ponekad treba i da budete ispred njega, jer ako niste spremni i pripremljeni, on vas jednostavno pregazi. Ponekad nije lako, da budem iskren. Veliki je izazov i čast mi je biti tamo, ali to može biti stres od 24 sata. Nije zdravo, definitivno, ali kada vidite rezultate, kada vidite da jeste deo nečega što može stvoriti istoriju, on vas pomera napred.

Ivanišević ističe da na Rolan Garosu samo Đoković može da savlada Nadala.

– Po mom mišljenju, Nadal je favorit broj jedan za osvajanje Rolan Garosa i samo je jedna osoba koja ga može pobediti, a to je Novak. Đoković mora biti na 100%. Videli smo prošle godine da se nije pojavio na finalu. Pojavio se prekasno. Nadalu ne možete dati previše prostora, inače će vas pojesti. Ako uzmete rezultate iz poslednjih 12 godina, od 2009. godine, osvojio je ubedljivo najviše Grend slemova, oborio je sve rekorde. Mislim da je najbolji. Uvek će biti rasprave, ali ako zaista uzmete rezultate u poslednjih 12 godina, daleko je – ne malo – daleko Novak najbolji teniser sveta.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Goran Ivanisevic, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.