06/06/17 - 09:50h

Ivanišević: Ne postoji trener koji bi odbio Novaka – on je teniski Real Madrid!

 


Nakon novog kraha na Rolan Garosu, Tomaš Berdih i Goran Ivanišević su završili saradnju, što je bio znak za početak špekulacija oko eventualnog priključivanja hrvatskog stručnjaka timu Novaka Đokovića.


Berdih i Ivanišević su se rastali nakon što je Čeh eliminisan u drugom kolu drugog grend slema sezone od mladog Karena Kačanova. Njih dvojica su sarađivali od avgusta prošle godine.

[ad name=”tenis-clanak”]

Đoković je nedavno obelodanio plan da angažuje još jednog trenrera uz Agasija, koji bi češće bio uz njega od Amerikanca koji će često odsustvovati sa turnira zbog privatnih obaveza. Kako su Novak i Goran u prijateljskim odnosima, mnogi veruju da će konačno postati deo istog tima – tima Đoković!

Popularni “Zec” je u razgovoru sa srpskim novinarima koji se nalaze u Parizu nagovestio da bi bez razmišljanja prihvatio takvu ponudu, ukoliko je dobije.

Već sam rekao – Novak Đoković je Real Madrid, a kad te zove Real Madrid… Ipak, nema veze to što sam završio s Berdihom, kao da ste FBI i tražite ubicu, a ne trenera. Ko je šta je rekao, šta bi bilo kad bi bilo, nema tu ništa, ali ne poznajem nijednu osobu na svetu koja bi odbila da radi s Novakom – rekao je Ivanišević.

Po do sada prikazanom u “Bulonjskoj šumi”, Rafael Nadal je najveći favorit za osvajanje titule. Španac još uvek nije izgubio set (kao ni Vavrinka), ali posebno impresionira to što jako retko uopšte gubi i gemove, jedan ili dva po setu.

Rafa igra zaista neverovatno, pun je samopouzdanja i teško da neko može da ga zaustavi, možda dvojica da stanu preko puta mreže. Ako neko može da mu pripreti, to je Novak – igra bolje, vidi mu se da želi i da je gladan. Malo su ga svi otpisali, što mislim da mu odgovara. Već je u Rimu bio dobar, ali neće mu biti lako sada sa Timom.

Neizbežno je bilo i pitanje o novonastaloj saradnji Đokovića i Agasija… Ivanišević je jedan od retkih (uz Santoroa) koji ne veruje u dugovečnost ovog tandema.

To je fenomenalno, ali ne znam koliko će trajati… Ne vidim Agasija 20-25 nedelja na Turu, ne mogu to u glavi da zamislim. Ali imati Agasija da te gleda, makar samo sa tribina, pa je dobro, još da ti je trener… Možda to bude trajalo i pet godina, ali lično ne vidim Agasija dugo na Turu, previše ima svojih stvari, mada ko zna, možda mu se i svidi. Sličnu igru imaju, Agasi je isto igrao s osnovne linije i bio neviđen borac i radnik. Samo njegovo ime je dovoljno, kada ti neko ko je osvojio sve Slemove sedi u boksu, može ti mnogo doneti – makar i 1%, dobro je, već Novak igra bolje. Verovatno su razgovarali, nisu tenis samo forhendi i bekhendi, mnogo je više od toga – zaključio je hrvatski as.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Goran Ivanisevic, Novak Djoković, Rolan Garos, Vesti


Komentari

[ad name=mobile_bottom_ad]