27/04/16 - 12:25h

ITF potvrdio: Nadal nikada nije pao na doping testu!

 


Na zahtev španskog tenisera, Međunarodna Teniska Federacija (ITF) potvrdila je da Rafael Nadal nikada nije pao na doping testu.

Rafael Nadal

Rafael Nadal


Nakon što je Nadal zatražio od ITF-a da objavi sve njegove dosadašnje doping rezultate i unose iz biološkog pasoša., odgovor iz svetske kuće tenisa stigao je ekspresno.

Oni to za sada nisu učinili, ali su demantovali da je Nadal ikada bio pod bilo kakvom suspenzijom.

ITF ovim putem potvrđuje da Nadal nikada nije pao na testu u okviru Teniskog antidoping programa (TADP) i da nije bio suspendovan ni u jednom trenutku zbog kršenja antidoping pravila ili bilo kog drugog razloga u vezi sa TADP – navodi se u saopštenju Međunarodne Teniske Federacije.

Španac je pismo poslao u ponedeljak, istog dana kada je podneo tužu protiv bivše ministarke sporta Francuske, Roselin Bašelo.

Bašelo je nedavno na francuskoj televiziji izjavila da je razlog Nadalovog sedmomesečenog odsustva sa terena tokom 2012, “najverovatnije pozitivan rezultat na doping testu“.

Posle informacije da je Marija Šarapova bila pozitivna na doping kontroli, Bašelo je izjavila da je i Nadal pao na doping testu 2012. godine, ali da je afera prikrivena, pa je on pauzirao sedam meseci zbog navodne povrede kolena.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Rafael Nadal, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.