26/04/16 - 17:47h

Rafa želi da istera na čistac: Objavite sve moje doping rezultate!

 


Španski teniser Rafael Nadal zatražio je od Međunarodne teniske federacije da objavi sve njegove dosadašnje doping rezultate i unose iz biološkog pasoša.

Rafael Nadal

Rafael Nadal


Nakon što je podneo tužbu protiv bivše francuske ministarke sporta Roselin Bašelo, Rafael Nadal je očigledno rešio da jednom za svagda prekine špekulacije o svom navodnom dopingovanju.

Španac je u pismu predsedniku ITF-a Dejvidu Hegertiju naveo da u svetu tenisa više niko ne bi smeo da priča i optužuje bez dokaza.

Rafael Nadal je pismo poslao u ponedeljak, kada je i tužio bivšu ministarku sporta Francuske Roselin Bašelo, koja je prošlog meseca navela da je Španac pauzirao sedam meseci najverovatnije zbog pozitivnih doping rezultata.

Molim vas da objavite sve moje podatke. Molim vas da objavite sve unose iz mog biološkog pasoša, moju celokupnu istoriju antidoping kontrola i testova – naveo je Nadal u pismu.

Peti teniser sveta i osvajač 14 Gren slem trofeja pauzirao je sedam meseci tokom 2012. godine, i tada su se rodile glasine da je to posledica pozitivnih nalaza na doping kontroli, a ne povrede. Najbučniji bili su Francuzi (Janik Noa), koji gaje (pre)veliko sportsko rivalstvo sa Špancima.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Rafael Nadal, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.