08/02/22 - 10:46h

“Intervju Šuai Peng nije umanjio našu zabrinutost”

 

Čelnici WTA istakli su da su i dalje zabrinuti za Šuai Peng, iako je pre nekoliko dana dala intervju u kom je objasnila da je sasvim bezbedna.


zimbio.com

Iako je pričala za francuski L’Ekip, intervju je održan u strogo kontrolisanim uslovima. Ona je govorila na kineskom, a prevodio je neko iz Olimpijskog komiteta Kine. Njene izjave mnogo su drugačije od onoga što je pričala u novembru, kada je bivšeg vicepremijera Kine oputužila za zlostavljanje, što je zabrinulo WTA.

– Bez obzira na sve, njen nedavni intervju ne umanjuje našu zabrinutost posle njene prvobitne objave od 2. novembra. Da bismo ponovili naše viđenje, Peng je napravila smeo korak izašavši u javnost da optužbom da je bila seksualno zlostavljana od strane zvaničnika kineske vlade. Kao što radimo sa bilo kojom našom igračicom globalno, pozvali smo na zvaničnu istrahu tih optužbi od strane odgovarajućih vlasti kao i priliku da se WTA susretne sa Peng privatno, kako bismo diskutovali o njenoj situaciji. Nastavljamo da se čtvsro držimo svoje pozicije i naše misli su uz Peng Šuaj. – naveli su oni.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Teniserke, Vesti, Šuai Peng


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.