21/04/21 - 11:23h

“Imao sam samo tenis, želim da se to promeni”

 

Austrijski teniser Dominik Tim rekao je da želi da se posveti drugim aspektima svog života, a ne samo tenisu kako je to bilo do sada.


Source: Getty Images AsiaPac

Tim ove sezone nije zabeležio velike rezultate na ATP Turu, a muči ga i povreda kolena.

On je u intervjuu za “Standard” rekao da je zbog toga što je jurio velike ciljeve u tenisu, zanemario druga polja u svom životu.

– Petnaest godina sam proveo jureći taj veliki cilj bez da gledam levo ili desno. Kao što sam rekao, dostigao sam ga, ali pod čudnim okolnostima, mada mi to sad nije važno. Na neki način, neke stvari sam zapostavio – svoj privatni život, borbu sa drugim stvarima, proširenje svojih vidika. Morate da hranite nečim svoj mozak. Imao sam samo tenis. Želim da se to promeni. – rekao je Tim i nastavio:

– Pandemija je bila dodatna stvar u svemu tome. Da sam US Open osvojio u nosmalnim uslovima, sve bi išlo drugačije, ali verovatno bih se isto osećao kao i sada. Kad ceo život provedete u jurnjavi za jednim ciljem, date sve za to i onda uspete da ostvarite, onda vam stvari ne deluju kao pre toga. Problem sa tenisom je što sve ide u tom brzom ritmu, nedelju za nedeljom.

Tim dodaje da je nekima pandemija pomogla da ostvare bolje rezultate u tenisu, ali da je njemu ona teško pala.

– Koronavirus nam je oduzeo mnoge stvari, počevši od putovanja, slobodnog kretanja. Ostale su loše stvari. Teško je iz nedelje u nedelju igrati u ovakvim okolnostima. Ima momaka koji sve to mogu da ostave po strani, za neke je život u mehuru čak i neka prednost, kao za Evansa ili Bublika. Oni imaju problem da se pod normalnim okolnostima fokusiraju na sport. Za njih je to super, misle samo na tenis, ne postoji ništa drugo.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dominik Tim, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.