05/06/20 - 17:36h

“Igrači veruju u mene, zato sam u teniskoj politici”

 


Najbolji teniser sveta Novak Đoković gostovao je na TV Prva.


Source: Getty Images North America

On je istakao da je privilegovan jer ima šansu da se bavi sportom u koji se zaljubio kao dečak i objasnio je zašto se upustio u tenisku politiku.

– Verujem u izreku ‘da svako nosi onoliki krst koliki mu je namenjen i koliko može da iznese’. Ja sam privilegovan da se bavim sportom u koji sam se zaljubio kao dečak i da potom budem najbolji u tome, obaram rekorde, da ulazim u istoriju ovo sporta. Trudim se da imam neki pozitivan pogled na sve. Sve te vetrenjača, svi ti izazovi su podstrek.

– Ima dana i trenutaka i nekih mečeva kada ne uživam kao u nekim drugim prilikama. Kada je ceo stadion protiv mene, kada ljudi pokušavaju da izvuku nešto negativno iz konteksta onoga što pokušavam da uradim van terena… ali dobro, ne možeš zadovoljiti svakoga. Znam da mi je srce na pravom mestu, sve radim iz dobrih namera, trudim se da budem svestan svega u celom teniskom ekosistemu. – rekao je Novak i dodao:

– To je i najveći razlog što sam u teniskoj politici skoro deset godina i zašto aktivno učestvujem u tome. Za igrače koji dolaze iz teniskog vrha to uglavnom nije slučaj jer imate toliko obaveza, nemate energiju i za to… Izabrao sam takav put jer mislim da igrači veruju u mene i veruju da mogu da doprinesem pozitivnim promenama za njih. Mi smo lep i tradicionalan sport, ali smo konzervativni i zadrti. Moramo da modernizujemo sport.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.