31/05/22 - 10:06h

Goran: Volim kada je publika protiv Novaka

 

Goran Ivanišević govorio je o prestojećem duelu između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.


Source: Getty Images North America

Njih dvojica sastaju se u četvrtfinalu Rolan Garosa, a biće ovo njihov 59. međusobni meč.

– Biće nervoze, uvek postoji pozitivna nervoza, ali 58 puta su ljudi igrali, znaju se. Ne bih rekao da je iko favorit u ovom meču. Nadal je rekao da ne želi da igra uveče, Nole je rekao da želi, ali na kraju dana šta to znači. Ako ne igraš dobro nema veze kada se igra meč, da li je to pet sati ujutro, u podne ili u devet uveče. Naravno da verujemo u pobedu, Novak igra dobro, na vrhuncu je forme, sve se tačno poklopilo kako je trebalo posle Monte Karla. Više od ovoga se ne može tražiti, sada je samo pitanje kako će ko izaći na teren sutra i kako će igrati. – rekao je Goran.

Iako se dobro poznaju, da li je moguće spremiti neku taktiku kojoj bi iznenadili Nadala?

– Uvek ima nekih novosti, taktike. Ako ne ide ovo, probaj nešto drugo. Naravno, uvek ima. Pogledao sam meč od prošle godine, pa od pretprošle godine deset puta, pa ću ga gledati i večeras, pa sutra. Juče sam pogledao skoro ceo meč protiv Feliksa. Uvek ima, ali Novak zna šta treba da radi, spreman je na to. Ako hoće da dobije mora da bude spreman da igra 27 setova i 57 sati. To je bio spreman prošle godine, pretprošle nije, rezultat je bio takav kakav jeste. Spremni su obojica. Iako Nadal nije hteo da igra uveče, ne znači da neće izaći nabrijan, spreman kao nikada do sada.

Šta je ključno za Novakovu pobedu?

– Po mom mišljenju, Nole mora da počne dobro meč. Jer ako gledamo poslednje dve godine, pre dve godine 6:0 prvi set, prošle godine 5:0 za dva minuta, pa je bilo 5:3, pa 6:3. Mora odmah da počne koncentrisano, što manje pričanja, mora da se fokusira, što manje energije da troši na ‘glupostim, pričanje sa mnom… Da se koncentriše na sebe, šta treba da radi od starta. Ne želiš Nadalu da mnogo daš ovde fore. Takođe, ono što je meni drago, mislim da će 80% publike biti protiv Novaka, ali bolje je tako. Volim kada su protiv njega jer onda on ima razloga da se naljuti na nekoga i da više grize.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Goran Ivanisevic, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.