16/08/23 - 13:38h

Fokina: Novak je preuzeo najbolje karakteristike Federera i Nadala

 

Meč između Novaka i Fokine je na programu u noći između srede i četvrtka.


Source: Shaun Botterill/Getty Images Europe

Alehandro Davidovič Fokina često ističe kako je odrastao prateći karijeru Novaka Đokovića. Španac željno iščekuje duel protiv našeg tenisera koji u međusobnom skoru vodi sa tri pobede. Jedini trijumf koji je Fokina zabeležio dogodio se u Monte Karlu prošle godine kada je u uzbudljivom meču slavio rezultatom 2-1, po setovima 6:3, 6:7, 6:1.

Španski teniser se u razgovoru sa medijima osvrnuo na Novakove prednosti, ali i na to kakav je osećaj igrati protiv njega.

– Želeo sam jednog dana da igram s njim i ako ga pobedim, da to bude san. Tako je i sada. Ako budem uspeo da pobedim, biće to san, jer se ne pobeđuje protiv takvih igrača svakoga dana. Ima sve od Rafe i Federera. Telo mu je vrlo elastično i može da bude vrlo, vrlo čvrst. Ima oružja kojima te tera da grešiš, a pravi i vinere, vrlo dobro servira. Ipak,njegov ključ je u tome što dobro vidi meč, dobro oseća momenat i zna da proceni kada šta treba da uradi. Mislim da će biti zabavan meč za gledaoce – , rekao je Davidovič Fokina pred duel koji je na programu u noći između srede i četvrtka (01:00h posle ponoći).

 

(Tenis Uživo, D. Raičević)


Teme:   Masters, Masters u Sinsinatiju, Novak Djoković, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.