20/07/23 - 18:21h

Fizio Karlosa Alkaraza: Iznenađenje za sve nas

 

Fitner trener Karlosa Alkaraza, Huanjo Moreno, otkrio je da je ceo tim španskog tenisera bio iznenađen njegovim trijumfom na Vimbldonu.


Foto: Getty Images AsiaPac

On je u finalu savladao sedmostrukgo šampiona Novaka Đokovića.

– Da nismo iznenađeni, ne bismo bili ljudi. – rekao je on za sajt ATP i nastavio:

– Predvođen Huanom Karlosom Fererom, mi u Alkarasovom timu imamo najveća moguća očekivanja i ciljeve. Kada pripremamo Karlosa za bilo koji turnir, pripremamo ga da pobedi. Jednostavno, kao tim nemamo drugi cilj osim osvajanja turnira. Naravno, cilj je i da što je više moguće izbegnemo povrede na tom putu jer svi znamo koliko uspesi u vrhunskom sportu mogu da koštaju telo sportiste. Za sve nas je iznenađenje sa jedne strane, ali sa druge smo to i očekivali. Naravno da je iznenađenje što smo uz tako kratak rok pripreme i adaptacije videli Karlosa kako osvaja Kvins i Vimbldon. Iznenađenje u smislu da je to zaista veliki i istorijski uspeh, ne u smislu da to nismo očekivali. Pobedu smo očekivali jer je to ono za šta radimo svakog dana.

Nekoliko nedelja ranije igrao je protiv Novaka u polufinalu Rolan Garosa, a tada je pobedu odneo srpski as.

– Karlos je neko ko veoma brzo uči iz onoga što mu se dešava. Odmah posle meča je pitao zašto se to dešava, zašto je imao grčeve i razgovarali smo sa njim o tome kao tim. Objašnjeno mu je šta su razlozi i sve je odmah shvatio. Uz informacije koje smo mu dali je nastavio da radi i sa psihologom Izabel Balaguer koja je takođe deo tima. Karlos je uspeo da nauči na primeru i da prevaziđe tu situaciju.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Karlos Alkaraz, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.