30/03/20 - 12:02h

“Federer nije dobro podneo odluku Rolan Garosa”

 


Bivši italijanski teniser Adrijano Panata apelovao je na teniske zvaničnike da ove godine sačuvaju turnire koji imaju tradiciju.


Source: Getty Images North America

– Apelujem na Andreu Guadenzija, predsednika ATP. Kao Italijan ja ne tražim od njega da favorizuje Evropu, ali teniske institucije imaju dužnost da zaštite turnire koji imaju najveću tradiciju. Igrati u Finiksu, u Arizoni, nije bitnije od igranja u Rimu. – rekao je on.

Panata je jedan od retkih koji se složio sa odlukom Rolan Garosa da bez konsultacija sa igračim i ATP-jem, turnir pomere za septembar, nedelju dana posle US Opena.

– Rolan Garos se pomerio na septembar bez da je ikoga pitao – i ja se slažem sa njima. Oni imaju istoriju dugu više od 100 godina. Mora da se pronađe i novi datum za Rim. Može za oktobar, posle Pariza. Federer, koji organizuje Lejver kup koji se sada igra kada i Rolan Garos, nije dobro podneo ovu odluku. Federer je dobar prema meni, ali on je napravio svoju kompaniju i on će imati svoje razloge kojima će pokušati da se opravda. Ali, ne možemo uvek da jurimo za Federerom.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.