18/01/20 - 11:48h

Federer: Moja očekivanja trenutno nisu visoka

 

Treći teniser sveta Rodžer Federer rekao je da se ne brine zbog kvaliteta vazduha u Australiji.


Source: Lintao Zhang/Getty Images AsiaPac

Katastrofalni požari u Australiji uticali su na kvalitet vazduha, a tokom kvalifikacija dosta tenisera je prekidalo mečeve ili su potpuno odustajali od takmičenja jer se nisu osećali dobro.

– Ne znam šta bih rekao o ovoj situaciji. Mi možemo da uradimo vrlo malo po tom pitanju. Organizatori su procenili da turnir može da se igra. Iskreno, ne brinem previše o kvalitetu vazduha. Imali smo sastanak Saveta igrača i orgnizatora, ubedili su nas da je sve kako treba. – rekoa je Federer.

Kanađanin Brejden Šnur rekao je da su Federer i Nadal sebični jer se ne zalažu za igrače koji su za glavni žreb prvog grend slema sezone morali da igraju kvalifikacije.

– Šta sam mogao da uradim? Da odem do organizatora i razgovaram sa njima. Rekao sam da je komunikacija ključ, da moraju da nam daju sve informacije.

Federerov prvi protivnik u Melburnu je Stiv Džonson.

– Stiv je vrlo dobar igrač, u dobrom je ritmu i spreman na borbu. Pošto nism odigrao nijedan zvanični meč ove sezone, moraću da budem na visokom nivou od početka. Tehnički, Džonson je staromodan igrač – ima snažan forhend, slajs bekhend i dobar servis. Biće to dobar meč za mene. Znam da je na svakom grend slemu put do pobede dug. Ali trudim se da idem meč po meč. U ovom trenutku moja očekivanja nisu visoka-

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.