07/06/24 - 22:05h

Evo kada bi Novak mogao da se vrati na teren

 

Poznato je kada bi Novak Đoković mogao da se vrati na teren.


Foto: Getty Images AsiaPac

U osmini finala Rolan Garosa Novak je doživeo povredu meniskusa desnog kolena zbog koje je morao da se povuče iz daljeg takmičenja.

Samo dva dana kasnije on je operisan, a oporavak bi trebalo da traje oko tri nedelje.

Male su šanse da će zaigrati na Vimbldonu, ali bi, kako prenosi “L’Ekip”, u nedelju nakon trećeg grend slema sezone mogao da se takmiči na turniru u Hamburgu kao pripremu za Olimpijske igre.

– “Đoković je hteo da se pozabavi ovim najurgentnijim stvarima u trci sa vremenom jer želi da se vrati na teren što je pre moguće. U hodnicima Rolan Garosa se govori da je svetski broj jedan koji je odustao od ovog turnira naciljao da se vrati već na Vimbldonu. Bez obzira na to što je ovo bila manja operacija koja se redovno sprovodi i na običnim smrtnicim deluje da su Novakove ambicije malo prevelike. Jer čak i ako bi Nole danas stao na desnu nogu trebalo bi mu najmanje tri nedelje postoperativnog oporavka. Naravno ovde govorimo o neverovatnom sportisti koji je sposoban da igra više od tri meča povređen na maksimalnoj dozi lekova protiv bolova, u situaciji kada bi običan smrtnik jedva mogao da hoda. Ali ideja da se vrati na šljaci u Hamburgu od 15. do 21. jula sa Olimpijskim igrama od 27. jula u planu deluje razumnija. – piše “L’Ekip”.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.