17/11/23 - 13:19h

Endi Rodik: Pobeda nad Đokovićem – Sinerova prekretnica karijere!

 

Bivši američki teniser smatra da je pobeda Sinera nad Đokovićem ključna za njegovu dalju karijeru.


Foto: Adam Glanzman/Getty Images North America

Svi se sećamo brojnih, najblaže rečeno nesuglasica Endija Rodika i Novaka Đokovića tokom igračkih dana slavnog Amerikanca. Međutim, godinama kasnije, Endi je potpuno promenio mišljenje i stav o srpskom gigantu, za kojeg dugo već ističe da je najbolji teniser svih vremena.

Od kraja karijere, Rodik je često u medijima kao ekspert i komentator. Ovo je njegovo viđenje prve pobede Janika Sinera nad Novakom Đokovićem:

-Janik mu je u tom meču uzeo reket iz ruke. Veoma retko se dešava da Novak dobro igra i ne pobedi. Kada se jednog dana bude pisala knjiga o Sineru, mislim da će ovaj trijumf protiv Đokovića ući u nju kao prekretnica u njegovoj karijeri. Verovatno će i Janik reći: ‘To je verovatno bio meč kojim sam počeo put ka gren slem titulama’, jednog dana“ – rekao je Rodik.

Dodao je da očekuje maksimalno motivisanog Novaka Đokovića u polufinalu:

-Mnogo stvari se događa na turniru, ali nijedna neće iznenaditi ili šokirati Đokovića. Siguran sam da će biti maksimalno motivisan u polufinalu. Neko ko je toliko puta osvojio ovaj trofej, zaista nema razloga za gubljenje hladnokrvnosti. Osim toga verovatno je u Torinu njegov važniji cilj bio da zacementira prvo mesto na svetu na kraju godine. To je uspeo već u prvom meču protiv Runea.

Alkaras ili Zverev? Sedam mogućih scenarija

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Endi Rodik, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.