27/05/20 - 11:17h

“Dubl igrači bi trebalo manje da zarađuju”

 

Nekadašnja teniserka Marion Bartoli smatra da bi na turnirima tokom sezone trebalo da bude manje dublova.


Marion Bartoli

Šampionka Vimbldona iz 2013. godine rekla je da dubl bi igrači trebalo manje da zarađuju jer ne ulažu isti napor koji se ulaže u singl takmičenjima.

– Znam da se mnogi neće saglasiti, ali to mislim i moram da kažem. Ne razumem sva ta dubl takmičenja tokom cele godine. Razumem tokom grend slema i Olimpijskih igara zbog tradicije i svega. – rekla je ona i nastavila:

– Bila sam na nekim turnirima sa mojim igračem i videla sam dubl tenisere koji oko sebe imaju čak šest osoba. Kada sam ja igrala, čak i kao singl igračica, nismo mogli da priuštimo da platimo šest osoba da putuju sa nama i da budu oko nas. Oni mogu da priušte da plate šest osoba, a samo igraju dubl. Zašto taj novac, koji je namenjen dubl teniserima, ne ide kvalifikantima ili onima koji igraju čelendžere. Ne razumem, jer kada igrate dubl ne ulažete isti napor kao singl teniser. Ne trenirate toliko, rutina vam je drugačija, a oni igraju nedelju za nedeljom i dobijaju taj novac. Sa druge strane imamo čelendžer tenisere koji se zaista muče. Ne znam da li treba da obustave dubl potpuno, ali bi trebalo da izdvajaju manje novca i njega dati singl igračima, kvalifikantima…

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Marion Bartoli, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.