10/01/22 - 14:31h

Đorđe Đoković: Novak je na slobodi, pravda i istina su izašli na videlo

 

Brat najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Srđan Đoković, rekao je da je Novak na slobodi i da je već i trenirao.


Photo: Nikola Krstic / Alamy / Alamy / Profimedia

Nakon presude suda u Novakovu korist, on je nekoliko dana koje je proveo u imigracinom hotelu, a sada je konačno slobodan.

– Vrlo smo subjektivni jer je to moj brat i teško je da branimo i stojimo iza Novaka i da ne uvredimo nikoga, a mi smo borci za istinu, pravdu i australijski sistem da pobedi. Sve smo uradili što je u našoj moći da podignemo ceo svet i ispoštujemo protokole. Poslali smo Novaku podršku i ljubav da bi se uzdigao i na kraju izašao kao pobednik. Zahvalio bih se narodu širom sveta koji se uzdigao, organizovani su bili skupovi širom sveta. Beograd, Banjaluka, Čačak, Zadar pa sve do Melburna gde su se na stotine ljudi skupljali i ispred smeštaja gde je Novak bio i ispred kancelarija njegovih pravnika. – rekao je Đorđe.

– Pravda i istina su izašli na videlo i ovom prilikom bismo se zahvalili pravnom sistemu Australije, sudiji Keliju koji je vodio slučaj vrlo detaljno i vrlo neutralno i sagledao je svaki aspekt ove priče i svaku činjenicu koja se izudešavala od Novakovog apliciranja za vizu pa sve do sletanja, maltretiranja i sudskog procesa. Jako je konfliktna situacija i za njih i zahvaljujemo se na fer suđenju, jer i njima nije bilo lako. Imali su ogroman pritisak, gledao je ceo svet i suđenje je trajalo više od sedam sati i padao je lajv strim bilo je teško za praćenje i zahvaljujemo se svima koji su prenosili i prevodili državljanima Srbije i svima nama približili na našem a ne pravnom jeziku, šta je urađeno i na koji način je njegova pravna služba spremila odbranu i na kraju uspešno završila sve i Novak je konačno oslobođen. Novak je na slobodi, bio je malopre na teniskom terenu, trenirao je. Otišao je u Australiju da se bavi tenisom, da se bori za sebe da odigra još jedan AO i još jedan rekord koji tako pomno juri. Otišao je sa najboljim mogućim namerama, sproveo je svu dokumentaciju koja je tražena od njega i na kraju dobio medicinsko izueće sa kojim je otišao. Epilog… smo danas saznali. Još jednom napominjem da je Novak sportista i bavi se tenisom, najbolji je svih vremena i on sve što podržava jesu njegovi ideali, principi i oduvek su etiketirali na razne načine, ali se uvek zalagao za slobodu izbora i ništa više. Mnogo informacija kruži danas, ali želim da se izjasnim da je ovo povod slavlja i zadovoljstva što je iznesena pravda i što je konačno pokazano čitavom svetu kakva je istina i šta je urađeno tokom celog procesa i daje Novak pošten čovek, a ja kao običan građanin kažem da me čini zadovoljnim što pravni sistem postoji i što uvek možemo da se borimo za istinu i da nam ovo daje veliku snagu da učinimo svet boljim mestom.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.