01/03/16 - 15:27h

Dominik Tim iznenadio i sebe: Nisam očekivao kontinuitet

 


Dominik Tim je i sam iznenađen koliko mu dobro ide na početku sezone.

Dominik Tim (foto: D. Jevremovic, www.tenisuzivo.com)

Dominik Tim (foto: D. Jevremovic, www.tenisuzivo.com)


Pre titule u Akapulku, gde je savladao Tomića u finalu, Dominik Tim je ubeležio jedan trofej i jedno polufinale na mini južnoameričkoj turneji.

Posle odličnih rezultata na šljaci (titula Buenos Ajres, polufinale Rio de Žaneiro), dvadesetdvogodišnji Austrijanac je u Meksiku osvojio svoju prvu ATP titulu na tvrdoj podlozi.

Ove tri nedelje su bile neverovatne za mene – osvojio sam prvu ATP 500 titulu, a potom i prvi trofej na tvrdoj podlozi. Skoro savršeno. Drago mi je što sam finale Akapulka igrao protiv Bernarda Tomića. Tako i treba da bude – da o šampionu odlučuju dva mlada i nadolazeća igrača – zadovoljan je Tim.

Do ovih uspeha, Austrijanac je došao skinuvši neke velike skalpove, kakvi su Rafael Nadal i David Ferer. Sjajni rezultati doveli su ga do najboljeg renkinga dosadašnjeg toka karijere – 14. mesto.

Već u Buenos Ajresu sam počeo da igram dobro, i iskreno, pomalo sam iznenađen što sam uspeo da održim taj nivo igre tako dugo u kontinuitetu – rekao je mladi teniser.

Dominik Tim ima skor od 18 pobeda i četiri poraza u 2016. godini, dok je samo u mesecu februaru ostvario 13 trijumfa uz jedan neuspeh.

Pročitajte još:

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dominik Tim, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.