06/11/23 - 12:10h

Đoković: Virus mi oduzeo energiju, ali nisam dozvolio okolnostima da dominiraju!

 

Po ko zna koji put, Novak Đoković je preko trnja popeo do zvezda.


zimbio.com

Kroz puno problema je srpski teniser prolazio prethodne sedmice u Parizu, ali je ponovo uspeo. Posle finala je pojasnio kako se izborio sa stomačnim virusom.

Jedan novinar je posle finalnog meča u Bersiju imao neobično pitanje za Novaka, koje se odnosilo upravo na njegove zdravstvene probleme protekle nedelje. Njega je zanimalo kako je Đoković rešio problem stomačnog virusa, ali i generalno stomačnih problema koji muče mnoge ljude, pa i njegovu suprugu.

Nisam lekar, pa ne mogu davati lekarske savete – rekao je Novak uz smeh i dodao:

Svi su različiti, za mene je hidratacija ključna. Ne mogu da govorim u ime vaše žene ili bilo koga drugog, koja vrsta leka pomaže. Ovih dana nisam mogao mnogo da jedem, samo jednom dnevno. Kada izađete na teren, kao profesionalni sportista, vidite to vrlo jasno. Ili dopuštate okolnostima i osećanjima da dominiraju ili vi dominirate njima. Nema sredine. Ili se povlačite ili pokušavate da dobijete energiju od adrenalina koji osećate od publike. Danas je bio prvi dan da osećam da sam neprijatnosti ostavio iza sebe.

Bila je ovo komplikovana nedelja. Van terena, imao sam stomačni virus koji mi je oduzeo mnogo energije, iako sam pronašao taj višak kada je bilo najpotrebnije, posebno u četvrtak, petak i subotu, kada sam bio bliži porazu nego pobedi. S obzirom na sve što se dogodilo u poslednjih sedam dana, ovo je jedna od najposebnijih pobeda kada je reč o masters turnirima – rekao je Đoković.

Novak Đoković, 398!

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.