06/11/23 - 11:56h

Novak Đoković, 398!

 

Posle osvajanja Pariza, Novak Đoković se učvrstio na prvom mestu povisivši prednost u odnosu na drugoplasiranog Alkarasa.


Još jedna bajkovita nedelja Novaka Đokovića je za nama. Nakon 40. mastersa, srpski čudotvorac je na samo jednu pobedu od 400. nedelje na vrhu.

Novak sada ima 2.990 poena više od drugoplasiranog Alkarasa, a da bi matematički obezbedio prvo mesto na kraju godine, dovoljna će mu biti samo jedna pobeda na završnom mastersu u Torinu (12-19. novembar).

Ukoliko nekim čudom ne ostvari trijumf u grupnoj fazi, jedan poraz Karlosa Alkarasa takođe bi mu osigurao ostanak na čelu karavana. Ono što je takođe bitno je činjenica da bi Đoković tim epilogom kupio višemesečni ostanak na tronu, pošto se u decembru i januaru ne igra tenis za ATP bodove.

Danil Medvedev je ostao treći na svetu sa 7.200 bodova, slede Janik Siner sa 5.490, Andrej Rubljov sa 5.205 i Stefanos Cicipas sa 4.435.

Holger Rune, koji nije odbranio titulu u Bersiju, pao je za tri pozicije i sada je 10. igrač planete sa 3.460 poena.

Za po jednu poziciju napredovali su Kasper Rud, koji je sedmi sa 3.625, dok su u Top 10 još Saša Zverev sa 3.585 i Tejlor Fric sa 3.500 bodova.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, blagi napredak zabeležili su Laslo Đere i Dušan Lajović zahvaljujući učinku u Parizu, dok su neznatno nazadovali Kecmanović i Međedović.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.