29/05/22 - 20:38h

Đoković: Rodžer je violina, Rafa gitara, ja saksofon

 

Novak Đoković je nakon plasmana u četvrtfinale Rolan Garosa na konferenciji za novinare odgovorio na zanimljivo pitanje.


Foto: Getty Images AsiaPac

On je upitan koji bi muzički instrument bio on, a koji bi bi bili Rožder Federer i Rafel Nadal.

– Rodžer je violina, to bi svi izabrali. Za Nadala bih izabrao nešto energično, neku gitaru električnu ili neki bubanj. A za sebe,… Neki ansambl, kombinaciju svega pomalo. Orkestar, znači. Ili saksofon koji je prilagodljiv svakom tipu muzike. – odgovorio je prvi teniser sveta.

Koje je njegove najranije sećanje na Rolan Garos?

– Teško mi je da se setim, barem kada su ti moji najraniji počeci u pitanju. Najbistrije sećanje mi je uvek Vimbldon. Sećam se da sam gledao sa puno radosti Gugu Kuertena, mada tada nisam bio mnogo mlad, možda je to bio početak tih mojih tinejdžerskih godina kada je on osvajao Rolan Garosove, uživao sam tada, pa ono njegovo srce koje je crtao po terenu i koje sam i ja uradio kada sam osvojio 2016. Baš njemu za respekt sam mislio da je to najbolja moguća proslava. Koreče, Baresetegija kako je mogao da igra taj forhend sa tim gripom , totalno ekstremno, a osvojio je. Tomas Muster kada ga je na parkingu udario auto, a bio je broj jedan, kada je polomio kost, pa je morao da bude u kolicima. Čuvena scena na Eurosportu kao da je juče bilo, pokazuju kako on na šljaci u Austriji iz kolica udara loptu, taj njegov fanatizam.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.