04/07/23 - 20:22h

Đoković: Radimo na tome da nađemo licencu

 

Turnir u Beogradu više nema licencu, vraćena je u Bukurešt, a Novak Đoković kaže da rade na tome da nabave novu licencu.


Tenis Uzivo live prenos Novak Djokovic

Getty Images Asia

Njegov brat Đorđe Đoković, koji je bio direktor turnira u Beogradu, radi na tome da se turnir održi i naredne sezone.

– Moj brat je u komunikaciji sa ATP i sa vlasnicima drugih licenci i pokušava u poslednjih 4-5 meseci da dođe do nekih rešenja za sledeću godinu. Međutim, za sada nema informacija. Govorio sam ranije da nije toliko jednostavno jer ATP ne izdaje nove licence, a s druge strane, većina licenci koje postoje su profitabilne i onda prosto vlasnici ne žele da ih prodaju ili izdaju. Ali, ima nekih koji nisu profitabilni, koji imaju ekonomskih i organizacionih problema, znam o kojim turnirima se radi, ali ne bih da spominjem imena i sa njima se razgovara. Voleli bismo, lično bih voleo da to bude neka tradicija u Srbiji, Republici Srpskoj, gde je bio velikih uspeh ove godine. Puno znači, ne samo za naše profesionalne tenisere, već i za ljubitelje ovog sporta i za mlade tenisere da imaju priliku da se takmiče. Ima sada dosta ovih profesionalnih turnira na fjučers nivou u Srbiji u odnosu na prošle godine. U Kuršumlijskoj banji… To je fenomenalna inicijativa ljudi da pokrenu to. To je ključ. – rekao je on i dodao:

– Evo, zašto Italija sada ima velikog uspeha u muškom tenisu. Prvo, zato što ima ogroman broj turnira, na prvom i drugom stepenu profesionalnog tenisa, fjučersi i čelendžeri, dvorana, otvoreni, zatvoreni. Ima ih na svim mogućim podlogama u svim periodima u godini. Onda imaš neki kontiunitet i onda za jednog mladog tenisera i njegovu porodicu je to mnogo olakšavajuća okolnost jer ne mora da opterećuje svoj budžet, da ide da putuje, manji su troškovi kada putuješ u okviru svoje zemlje. Možeš mnogo bolje da se snađeš i za smeštaj. To je dobro i za razvoj tenisa. Trudimo se da 250-ica, ta kategorija je najrealnija. Sve preko toga je preveliki zalogaj u ovom trenutku. Videćemo. Načuo sam da će ATP da unosi dosta promena od 2025, posle olimpijske godine, videćemo u tom kalendaru.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.