01/08/23 - 19:58h

Đoković poručio :”Podržite svoju budućnost”

 

Drugi teniser sveta, Novak Đoković pozvao je kolege tenisere posebno one mlađe da u PTPA prepoznaju organizaciju koja će se boriti za njihova prava.


Foto: Getty Images AsiaPac

 

Na video snimku koji je objavljen na profilu PTPA, Đoković objašnjava kako se organizacija koju je osnovao u leto 2020.radi sve kako bi pomogla mladim igračima.

Sazrelo je već neko vreme. U smislu organizacije, zrelije je nego ikad pre. Imamo sjajan tim ljudi. Pokušavamo da usavršimo strukturu i upravu i dignemo ih na najbolji nivo kako bismo pokazali primarno igračima, ali i celom ekosistemu da smo pouzdani i da se nećemo povući. Borićemo se za prava igrača, da imamo značajniju poziciju za stolom za kojim se odlučuje, kako kod muškaraca, tako i kod žena“, kaže Đoković.

On je odao priznanje svim generacijama koje su učestvovale u borbi do sada.

Ja kao igrač razumem kroz šta igrači prolaze. Profesionalnim tenisom se bavim 20 godina. Bio sam u Savetu. Bio sam predsednik ATP Saveta godinama. Osetio sam da je apsolutno neophodno imati organizaciju koja predstavlja isključivo sto odsto prava igrača. Postojala je potreba tokom 20 i više godina različitih generacija igrača za organizacijom, iz raznih razloga i faktora nisu uspeli u tome da je stvore. Ali sada je imamo i pozivam sve igrače da je prepoznaju“, dodao je Novak.

Posebno se obratio mladim generacijama tenisera i teniserki.

Posebno mlade generacije su te koje ne žele da previše rizikuju. Misle da žele da budu konzervativni, da se fokusiraju na igranje mečeva. Ne žele da izgube što su zaradili ili ono čiji su deo što razumem i ne osuđujem, ali podržavajući PTPA, podržavate sebe. Podržavate svoju budućnost. Najveća briga im je šta će biti ako potpišu i podrže PTPA, da će imati problem sa ATP i WTA. To nije slučaj. Komunicirali smo interno sa igračima u svlačaionici i zvanično. I moramo da nastavimo jer je to proces i potrebno je vremena. Jer ne smemo da zaboravimo da se ne radi samo o igračima i turnirima, već i porodicama i roditeljima“, zaključio je Đoković.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

 

(Tenis Uživo, M. Stepić)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.