11/09/23 - 09:24h

Đoković: Napustiću tenis za jedno 22, 23 godine

 

Novak Đoković po 24. put u karijeri podigao je grend slem trofej.


Foto: Getty Images AsiaPac

On je u finalu US Opena sa 3:0 se setovima savladao Danila Medvedeva.

Na konferenciji za novinare, Novak je o meču rekao:

– Sve je prolazilo kroz glavu, slike i šta „ako“, šta „ako“ pobedim ili izgubim, ali te sam odagnao. Odagnao sam, zadržao sam sve jednostavno i čisto. Počeo sam dobro meč, drugi set je bio ključ, skoro dva sata, mislim da nisam igrao duži set. Bio je bolji u tom setu, zaslužio je više da ga uzme, ali sam preokrenuo stvari u taj-brejku, kako sam odigrao jedan udarac bolje od njega i to je bilo dovoljno. U trećem sam se osećao bolje, osećao sam pre toga da gubim vazduh i noge, bio sam strašno umoran posle relija, ali to je tako kada igrate protiv Danila ko je jedan od najboljih igrača na svetu, tera vas da igrate udarac više. Zaista sam srećan što sam završio drugi set, posle toga sam se samo nadao da će promašiti jednu loptu.

Nakon pobede, on je najpre zagrlio svoju ćerku.

– Osetio sam veliko olakšanje. Nisam slavio kao što sam na Rolan Garosu, nisam pao na pod ili skočio, samo sam osetio olakšanje. Razmišljao sam da što brže priđem mreži, a onda da zagrlim svoju ćerku. Nisam znao da će sedeti tamo, bilo je malo mesta u boksu, ali kada sam izašao na teren, ona se stalno smejala prema meni. Uvek vidim taj dečji osmeh i energiju, to mi je davalo snagu i da poguram, prosvetljenje. Dala mi je osmeh, bila je tu, bili su i sin i ćerka. Kada sam postao otac, bila mi je želja da doživim da osvojim gren slem pred njima, da znaju o čemu se radi, da budu svesni ko im je tata. Drago mi je što mi se to ostvarilo.

Uporedio je period rivalstva “Velike trojke” sa sadašnjom situacijom u tenisu.

– Različito je nego u ranijim vremenima. Rivalitet sa Nadalom i Federerom je bio veliki, znao sam da je velika šansa da ću se sastati sa njima ili Endijem, sve te godine. Sada je to drugačije, ne razmišljam protiv koga igram dok god pobeđujem! Igrao sam tri meča sa Alkarasom, o tome se priča kao novom rivalitetu. O njemu pričam samo pozitivno i stvarno to mislim. Imate Runea, Sinera, tu su Medvedev, Sicipas, svi su oni sjajni igrači. Hajp je uvek tu i tenis je na dobrom mestu. Sudbina je uvek ista, napustiću tenis za jedno 22-23 godine i mislim da ćete me gledati još malo!

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.