01/04/20 - 20:52h

“Đoković je veoma posvećen tome da pomogne slabije rangiranim igračima”

 


Brazilac Bruno Soareš kaže da je Novak Đoković veoma posvećen tome da kao predsednik Saveta ATP pomogne igračima koji nemaju ušteđevinu na koju mogu da se oslone tokom pauze u sezoni.


Tenis Uzivo live prenos Novak Djokovic

Getty Images Asia

Od kako je zbog pandemije koronavirusa sezona pauzirana sezona, veliki broj igrača u javnost izlazi sa pričom da će im to finansijski veoma teško pasti i da nemaju mogućnosti da sebi priušte pauzu od šest meseci.

Saoreš kaže da se Đoković trudi da pomogne teniserima iz te grupe.

– Postoji veliki broj igrača kojima je potreban novac svakog meseca. Postoje i neki koji mogu da prebrode šest meseci bez tenisa, ali većina ne može. Komplikovana je situacija. Gledamo šta možemo da uradimo, ovo nam se nikada do sada nije desilo. Postoji velika zabrinutost za igrače koji su 150, 200, 300 ili 500. na svetu. Oni sada nemaju nikakav način da zarade novac. Mi iz Saveta imamo WhatsApp grupu. Đoković je kao predsednik veoma aktivan i veoma posvećen. Ja se osećam odgovornim jer predstavljam sve dubl igrače a postoji veliki broj njih koji su u teškoj situaciji bez načina da zarade novac, dosta se muče.

Brazilac se plaši i toga da će nekim igračima pasti na pamet da nameštaju mečeve kako bi uspeli da nadoknade izgubljeno kada se sezona nastavi.

– Biće veliko iskušenje za sve one koji neće imati novca da putuju na turnire tada, ako im dođe neko i ponudi im 10 ili 15 hiljada dolara. Mi, kao organizacija, moramo da objasnimo im igračima kakve su posledice toga. To je teško kontrolisati jer se te situacije uglavnom dešavanju na malim turnirima.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.