26/06/21 - 11:25h

“Đoković će biti daleko ispred Federera i Nadala”

 

Tim Henman nema puno sumnje u to da će Novak Đoković i ove godine osvojiti titulu na Vimbldonu.


Djokovic

Novak sledeće nedelje u Londonu brani titulu osvojenu 2019. godine.

Nekadašnji četvrti teniser sveta je u kolumni za “Tajms” napisao da veruje da će Novak prestići Nadala i Federera po broju grend slem titula ( njih dvojica trenutno ih imaju po 20, dok Đoković ima jednu manje).

– Bez dileme, Novak je glavni favorit. To se vidi potpuno jasno. Ne radi se samo o nivou igre, njegovih konstantnih dobrih igara, već i o fizičkom stanju i mentalitetu koji sve to prati. Trenutno je na 19 slemova i svi se pitaju sa koliko će ih na kraju završiti. Da li će prestići Federera i Nadala, koji su na po 20? Mislim da je najiskreniji odgovor da će biti prilično ispred njih. Ne deluje da ima previše fizičkih problema, nema povreda, ima glad i želju za uspehom. Tako da mislim da je jasan favorit i mislim da će slaviti i ove godine. – piše Henman.

On je pisao i o Rodžeru Federeru.

– Da li je u stanju da osvoji Vimbldon sa 39 godina? Jednostavan odgovor je da jeste. I mislim na to pre svega jer je deo neverovatne generacije vanserijskih tenisera, nebitno da li je u pitanju Federer, Nadal, Đoković ili Serena Vilijams, smete ih otpisati samo na sopstveni rizik. To što su postigli je neverovatno, stalno podižu letvicu. Ipak, ne mislim da je Federer favorit. Postoji upitnik kada je reč o njegovoj fizičkoj spremi i formi, ali ako je u stanju negde da zablista, onda je to Vimbldon. Ipak, to bi bez dileme bio njegov najveći uspeh u karijeri, ako uspe sada da pobedi.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.