23/02/24 - 13:11h

Doha: Monfis protiv 19 godina mlađeg za finale

 

Nesvakidašnja situacija u Dohi.


Source: Getty Images AsiaPac

U polufinalu ATP 250 u Dohi sastaće Gael Monfis (37) i Jakub Menšik (18), što je vrlo nesvakidašnja situacija, pogotovo u ovako kasnoj fazi turnira. Mladi Čeh je napravio senzaciju eliminisavši prvog nosioca, dok je slavni Monfis slavio u franucskom okršaju protiv Iga Imbera, 6:2, 6:4.

Posle maratona protiv Kineza Džidžena Džanga, Gael je znatno lakše završio posao protiv zemljaka koji se takođe istakao sjajnom formom od početka godine.

– Znam ga malo. Sjajan je momak, veoma talentovan. Biće vrlo brzo u vrhu. To je sigurno. Mislim da svi mi u tenisu već znamo za njega – rekao je Monfis o narednom rivalu.

Iako je za tačno 50 mesta lošije plasiran na ATP rang listi, prilično rutinski je “rešio” Imbera, sa tri brejka u prvom, i dva u drugom setu. U obe deonice je po jednom ispustio svoj servis.

Bio je to treći međusobni duel ovih igrača i prva pobeda Monfisa, koji je postao najstariji polufinalista u istoriji ATP turnira u katarskoj prestonici.

U drugom polufinalu sastaće se Aleks Popirin i Karen Kačanov.

Australijanac je odigrao odličan meč protiv Bublika – 6:4, 6:4. Napravio je po brejk na početku oba seta, i to mu je bilo dovoljno za polufinale, gde ga čeka Karen Kačanov.

Rus se nije pošteno ni oznojio u četvrtfinalu, pošto mu je povređeni Finac Emil Rusuvori predao meč pri zaostatku 3:0 u prvom setu.

DOHA, POLUFINALE:
16.00 Popirin-Kačanov
18.00 Monfis-Menšik

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Dohi, Gael Monfis, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.