22/02/24 - 18:33h

Menšik srušio Rubljova za pobedu karijere i polufinale Dohe: “Došao sam ovde zbog ajfona”

 

Istorijski podvig Jakuba Menšika!


Priča nedelje je Jalub Menšik. Osamnaestogodišnji Čeh je, nakon Endija Mareja, savladao i prvog nosioca ATP turnira u Dohi, Andreja Rubljova – 6:4, 7:6 (8:6). Ostvario je prvi trijumf nad nekim top 5 igračem i plasirao se u prvo polufinale kada su turniri ove kategorije u pitanju.

Takođe, ovim trijumfom je obezbedio plasman u top 100. Od ponedeljka će biti najmlađi član tog društva – biće bar 94. na svetu. U slučaju titule napredovaće do 75. mesta. Samo su još dvojica tinejdžera u prvih 100, Francuzi Fis i Van Aše, koji imaju po 19 godina.

Momak koji često ističe da mu je idol Novak Đoković, sastaće se u polufinalu sa boljim iz duela Gaela Monfisa i Iga Imbera. Prvo polufinalni par čine Aleksej Popirin i Karen Hačanov.

Menšik je nakon meča pokazao i duhovitu stranu.

Naime, upitan zašto je izabrao baš Dohu ako se zna da igrači mlađi od 20 godina koji su u top 250 imaju privilegiju da biraju i igraju ATP 250 turnire bez kvalifikacija, Čeh je odgovorio da je razlog taj što su mu u Dohi organizatori poklonili novi Ajfon.

Podsetimo da je Novak Đoković otkrio njegov talenat još pre dve godine i doveo ga u Beograd a potom i u Porto Montenegro da zajedno treniraju. Te 2022. Čeh je igrao finale juniorskog Australijskog opena, izgubio od Amerikanca Kozuhare.

Međutim, najbolji igrač svih vremena nije jedina njegova veza sa Srbijom. Sportski psiholog mu je godinama već Dragan Vujović koji živi u Pragu, a fizioterapeut Saša Jezdić.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Jakub Menšik, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.