11/01/22 - 22:58h

Deportovana Čehinja: Nadam se da će Đoković igrati

 

Češka teniserka Renata Voračova oglasila se nakon što su je australijske vlasti deportovale.


Voračovu je zadesila slična situacija kao Novaka Đokovića, s tim što ona nije podnela žalbu, pa nije mogla da ostane u Australiji.

Đoković je na sudu dokazao da je validno doputovao u Melburn i već nekoliko sati nakon presude počeo je pripreme za Australijan open.

– To je dobro. Ne samo za njega. Nadam se da će igrati. Zato smo i otišli tamo, da igramo tenis i da ne budemo deo nekih unutrašnjih igara. – rekla je Čehinja.

Interesantno je to što je Voračova pre deportacije igrala na jednom turniru.

– Bila sam tamo punu nedelju i otkako je on došao, sve se promenilo. Nisam ljuta na njega. Samo sam tužna što se ovo dogodilo. Ovo je jedan od najvećih turnira. Odete i onda se tako nešto dogodi. Ne mogu da zamislim da je tako nešto moguće u toj zemlji u 21. veku. Veliko je olakšanje da sam posle svega kod kuće. Nisam se dobro osećala, nisam mogla da spavam ni da jedem mnogo.

Ona je istakla da će tražiti odštetu, ukoliko bude bilo potrebno.

– Jedna avionska karta je košatla 2500 evra, a sa mnom je išao i trener. Zatim, hotelski smeštaj, treninzi, potencijalni novac u vidu nagrade… Nadam se da će australijski savez sve to uzeti u obzir i da nećemo morati da preuzimamo pravne korake.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.