18/09/23 - 09:12h

Dejvis Kup: Holandija i Velika Britanija potencijalni rivali Srbije u četvrtfinalu

 

Žreb je na programu u utorak.


Završena je ova Dejvis Kup nedelja, završena je grupna faza u Bolonji, Valensiji, Splitu i Mančesteru. Ono što nas najviše zanima – protivnik Srbije u četvrtfinalu biće Holandija ili Velika Britanija.

Potpuno neverovatno, propozicije oko kreiranja četvrtfinalnih parova obelodanjene su tek pre par dana. Kao drugoplasirana iz svoje grupe, Srbija će na početku završnog turnira u Malagi (21-26 novembar) igrati ili sa pobednikom splitske grupe (Holandija) ili mančesterske (Velika Britanija).

I pre poslednjeg dana takmičenja znali smo da će Holanđani završiti kao prvi, a Finci kao drugi u “Gripama”.

Mnogo neizvesnije bilo je u industrijskoj prestonici Engleske. Francuzi su imali priliku da naprave potpuni haos u toj grupi eventualnom pobedom nad domaćinom, jer bi onda Britanija, Francuska i Australija napravile krug.

Međutim, Britanci to nisu dozvolili, a vrlo malo je falilo. Evans je najpre savladao Artura Fisa sa 3:6, 6:3, 6:4, dok je Igo Imber uzvratio nadigravši Kamerona Norija sa 7:6 (7:5), 3:6, 7:5.

Sve se svelo na jedan dubl meč, u kojem su Skapski i Evans spasili četiri meč lopte protiv Nikolasa Maua i Eduara Rožea-Vazlena i pobedili sa 1:6, 7:6 (7:4), 7:6 (8:6).

U četvrtfinale su se još plasirali Kanada i Italija iz Bolonje. Mogućnosti na žrebanju su sledeće: Češka i Kanada će ići na Australiju ili Finsku, Holandija ili Velika Britanija na Srbiju ili Italiju.

KOGA PRIŽELJKUJEMO?

Holandiju, bez dileme. I uprkos tome što su bili fenomenalni u Hrvatskoj ove nedelje. Talon Grikspor je 24. na ATP listi, Botik van den Zandšulp 68, međutim nijedan od njih nikada ništa naročito veliko nije uradio. Nemaju nikog više u prvih 100. Pod pretpostavkom da će igrati, Novak bi bio veliki favorit, a ni bilo koji od ostalih naših predstavnika u singlu ne bi bio u podređenom položaju kada je predviđanje u pitanju. Holanđani su najjači u dublu, gde imaju ovogodišnjeg šampiona Vimbldona, Veslija Kolhofa.

S druge strane, vrlo jaki Britanci. Prvi reket je Kameron Nori, drugi Deni Evans, a ne traba zaboraviti ni Endija Marija, Rodžera Drejpera. I u dublu su veoma jaki, sa Nilom Skapskim, drugim ovogodišnjim šampionom Vimbldona. A tu je i Džejmi Mari. Daleko od toga da su nepobedivi, ali se svakako nadamo Holanđanima.

PROČITAJTE JOŠ:

[/box]

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Turniri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.