20/02/21 - 19:40h

Danil: Smo svi videli da Novak nikom ništa neće pokloniti

 

Ruski teniser Danil Medvedev govorio je o predstojećem duelu sa Novakom Đokovićem.


Source: Getty Images AsiaPac

Njih dvojica sastaju se u finalu Australijan opena. Trenutni skor u međusobnim duelima je 4:3 u Novaka.

Na Australijan openu već su igrali jedan protiv drugog pre dve godine kada je slavio Đoković, dok je u njihovom poslednjem meču, na ATP finalu prošle godine, bolji bio Medvedev.

– Ne verujem da taj međusobni skor igra neku ozbiljnu ulogu osim ako je recimo 10:0. Onda se to svakako uvuče u glavu, da nisam dobio nijedan u deset mečeva. Kada je 4:3 svaki meč je različit. Samo jednom smo igrali na grend slemu, izgubio sam ovde na Australijan openu u veoma tesnom meču, kada nisam bio na sadašnjem nivou. Ovo će biti novi meč, ali to što sam sa njim igrao sedam puta je svakako važno iskustvo. Dajem primer Aslana, kada je prvi put igrao sa nekim iz Top 3, bilo je teško sa pobedi. Da je igrao sa njim sedam puta, možda bi imao više šansi. – rekao je Danil.

Đoković je posle pobede u polufinalu rekao da ni on ni Nadal i Federer neće tek tako mladog generaciji tenisera dati najviše pozicije u ovom sportu, odnosno da će oni morati veoma da se potrude da bi ih sklonili sa vrha.

– Kada Novak kaže da nikom neće ništa dati, verujem mu. Neću reći da mu ne verujem. Da, verujem mu. Da biste ga pobedili morate da igrate svoj najbolji tenis, da budete fizički na nivou četiri ili pet sati, mentalno takođe. Nikad ne znate kako će ići neki meč. Osvojiti slem protiv Nekog kao što je Novak, to je velika motiv, ne postoji nešto veće od toga. Dopada mi se Novak, cenim ga kao igrača. I kao osobu. Tako da ja ove reči ne uzimam kao nešto negativno. Kao što sam rekao, motivisan sam i bez toga.

On je odgovorio pitanje šta mu pred susret sa Novakov daje nadu:

– Teško je reći, ali u poslednja tri meseca sam uspeo da dobijem sve igrače iz Topo 10 osim Rodžera. Novaka sam pobedio u Londonu, možda tad nije bio u najboljoj formi, ali je to ipak mesto gde je uzimao titulu četirim ili pet puta, slično ovom ovde. Sve te sitnice, iskustvo igranja mečeva sa njim sedam puta, tri pobede, sve to mi daje šansu da budem pobednik i u nedelju. Ipak, moraću da igram najbolje što mogu. Nikad ne znate do samog meča kako će da bude. Nadam se da ću igrati najbolje i da ću imati šanse da pobedim.

Danil je otkrio i šta ga pred ovaj duel brine.

– Da budem iskren, to su oni momenti kada je u zoni da ništa ne promašuje. Pogađa linije, igra kros, forhend, bekhend, ne promašuje. To je najteže kad igrate sa njim. Tu bih i ja trebalo da budem dobar. Zato su neki od naših mečeva do sada bili neverovatni. Nekoliko puta kada sam ih gledao ponovo, rekao sam, o, pa ovaj nivo je neverovatan. Tako moram da igram i u nedelju, jer smo svi videli da nikom ništa neće pokloniti.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Australian Open, Danil Medvedev, Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.