07/08/23 - 15:38h

Danil Medvedev: Osećam određeni pritisak pred start turnira na tvrdoj podlozi

 

Očekuje se nastavak dobrih rezultata.


Daniil Medvedev

Teniser iz Rusije je na terenima sa tvrdom podlogom osvojio 18 od ukupno 20 titula, i baš zbog toga se može reći da, trenutno, treći teniser sveta takve turnire oseća kao “svoje”.


– Volim da igram ove turnire, jer sam mnogo puta prikazivao dobre igre. Sa druge strane, osećam mali pritisak jer želim da ostvarim dobar rezultat ovde. Mislim da sam se tokom karijere dobro borio sa tim pritiskom, ali on će se pojavljivati iznova, tako da se moram izboriti sa tim. –
izjavio je Medvedev uoči početka turnira u Torontu.

 

Danil je tokom karijere imao dobar niz rezultata u Kanadi: 2018. je kao kvalifikant stigao do trećeg kola, 2019. u Montrealu stigao je do svog prvog finala iz serije 1000, da bi 2021. slavio u finalu pobedivši tenisera iz Amerike Rajlija Opelku.

 

– Osećaj je nverovatan, volim ovaj turnir. Sećam se da sam igrao dobro čak i pre pet godina, izgubio sam od Zvereva, prošao sam kvalifikacije, pobedio Feliksa.To je bio lud meč, pa iz Toronta nosim zaista dobre uspomene. Takođe, ovo je prvi put da boravim u samom gradu, prethodna dva puta moj smeštaj je bio izvan samog mesta, tako da se može reći da sam igrao u Torontu, osvojio isti, ali nikad nisam znao kakav je Toronto kao grad. Sada kada sam ga upoznao bolje uživam ovde pripremajući se za svoj prvi meč. – zaključio je konferenciju Medvedev.

(Tenis Uživo, D. Raičević)


Teme:   Masters, Masters u Torontu, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.