06/09/20 - 15:40h

Danil: Kao klinci Rubljev i ja smo se grozno ponašali, plakali smo i lomili rekete

 

Ruski teniser Danil Medvedev veruje da može da ponovi uspeh sa prošlogodišnjeg US Opena.


Source: Getty Images AsiaPac

On je prethodne sezone stigao do finala u kome ga je porazio Rafael Nadal.

Sada je ušao u osminu finala gde se sastaje sa Frensisom Tijafoom.

– Sećam se odličnih igara iz 2019. To mi mnogo znači. Ostvario sam nekoliko velikih pobeda. Naravno da mi znači za samopouzdanje. Sada je sve malo drugačije jer nema publike, ali i dalje je to stadion Artur Eš ili Armstrong. Drago mi je što sam se vratio. Verujem da mogu da ponovim ostvarenje od prošle godine ili čak napravim korak napred. – rekao je Medvedev.

Medvedev je označen kao jedan od igrača “koji su imali manje direktan kontakt“ sa Benoom Perom, koji je diskvalifiovan sa US opena jer je pozitivan na koronavirus.

– Iskreno, ne znam kako su došli do tog podatka. Možda sam tokom akreditovanja bio u istoj sobi sa njim. Međutim, nismo razgovarali. Čelnici iz Američke federacije i odeljenja za zdravlje Njujorka rekli su mi da moram da imam test svaki dan i da živim normalno. Ako se ovo može zvati ‘normalno’. Do sada sam uradio pet testova i svi su bili negativni. I nastaviću da ih radim iz dana u dan. Međutim, to mi uopšte ne smeta.

Ako se plasira u četvrtfinale, protivnik bi mogao da mu bude Andrej Rubljev koji pre toga treba da savlada Matea Beretinija.

– Andreja odlično poznajem još od detinjstva. Kao klinci smo se grozno ponašali na terenu. Plakali smo, lomili rekete. Ja sam forsirao lob, a Andrej nije tako dobro udarao lopricu kao sada. To su mi prve asocijacije na početke. Sećam se i da smo pre nekoliko godina izgubili na juniorskom US openu. Zajedno smo otišli da vidimo Tajms Skver, Menhetn, jer pre toga nismo imali vremena. Sjajno smo se proveli. Nismo ni slutili da ćemo sada biti na vrhunskom nivou.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Danil Medvedev, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.