14/02/21 - 15:06h

“Da je neki drugi turnir, verovatno ne bih igrao”

 

Novak Đoković rekao je da je izašao na teren danas samo zato što je u pitanju grend slem.


Novak Djokovic (Photo by Saeed KHAN / AFP)

Ono što je sve zanimalo posle meča jeste kako se Đoković oseća i da li je povreda koju je zadobio u prethodnom duelu pod kontrolom.

– Bio sam dovoljno dobro da mogu da igram. Ne bih sada stajao pred vama da ne mogu da igram i da se takmičim tako da budem u stanju da dobijem meč. Nije idealno, ali osećam se bolje. Nisam imao mnogo pripreme za ovaj meč, od meča sa Fricom nisam mnogo udarao lopticu. Zagrevao sam se par sati pre izlaska na teren. Bio je veliki oblak sumnje hoću li igrati, ali ovo je grend slem i u ovoj fazi moje karijere dajem sve što mogu da imam šanse da se takmičim. Da je neki drugi turnir, verovatno ne bih igrao. – rekao je Novak.

Srpski teniser istakao je da nije znao šta ga očekuje u meču sa Raonićem.

– Da budem iskren, nisam bio siguran da li će biti razmena. Protiv Frica, od trećeg seta bilo je sve oko riterna, brze reakcije. Bilo je nešto zbog čega sam bio zabrinut, jer Miloiš je među najboljim serverima u igri. Mislim da sam bio dobar u ključnim momentima u prvom i četvrtom setu. Terao sam ga na dodatni udarac, iskoristio sam svoje šanse. Sad mislim samo o oporavku, tome kako da se osećam bolje kako turnir bude odmicao.

Novak je rekao da su mu kod povrede pomogli lekovi.

– Da, koristio sam u poslednjih 48 sati tablete protiv bolova i to neke vrlo jake. Ne znam kolika je šteta na mišiću, ali ne možete uvek kontrolisati telo. Ne mislite uvek u igri, sad ću igrati ovaj ili onaj poen. Ja mnogo kližem po terenu, agresivan sam igrač, tako da to ne pomaže mnogo u ovom stanju. Posle prošlog meča legao sam u 4.30, tako će biti i sada i prioritet je da se što više odmorim i prikupim energiju za naredni meč.

Sledeći meč Novak će igrati u utorak protiv Aleksandra Zvereva.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.