05/06/22 - 21:29h

“Da igram pod injekcijama na Vimbldonu? Ne, neću”

 

Španac Rafael Nadal rekao je da nastavlja da traži rešenje kako bi na duže staze poboljšao stanje svog stopala.


Source: Getty Images Europe

Nakon osvajanja titule na Rolan Garosu, Nadal je otkrio da je tokom turnira morao da prima injekcije kako bi mogao da se takmiči.

– Moj način razmišljanja se ne menja. Očigledno je da u ovim okolnostima u kojima igram ne mogu i ne želim da nastavim. Nastaviću da radim i tražim rešenja kako bi poboljšao stanje svog stopala. Bile su ovo neverovatne i veoma emotivne dve nedelje. Nisam hteo da pričam o nozi tokom turnira. Rekao sam da ću o tome pričati posle turnira jer sam želeo da budem fokusiran na tenis. Igrao sam dve nedelje u ekstremnim uslovima pod injekcijama koje su anestezirale stopalo. Tako sam jedino mogao da igram dve nedelje. Zbog anestezije nisam imao osećaj u stopalu. To je veliki rizik, naročito zbog iskretanja zgloba. Rolan Garos je Rolan Garos. Svi znaju koliko mi znači turnir, pa sam želeo samo da se trudim i dam sebi šansu ovde. To je bio jedini način da sebi dam šansu ovde. Nemam reči da zahvalim doktoru za sve stvari koje je uradio, pomažući mi u teškim trenucima. Očigledno je da ne mogu da nastavim da se takmičim sa anesteziranim stopalom – rekao je on i nastavio:

– Vreme je da pričamo o mogućnostima. Ako sada znamo da možemo da ‘uspavamo’ nerve, onda možemo da pokušamo da ovo stanje postane trajno. Ne znam kako se na engleskom kaže, u pitanju je injekcija koja će ‘spržiti’ nerv. Ali idemo korak po korak, kao što sam radio kroz tenisku karijeru. Pozitivan sam, probaćemo da smanjimo bol. Videćemo kako će to izgledati na sezoni na travi.

Na pitanje novinara bilo je da li će, ukoliko tretman do kraja nedelje ne bude dao dobar rezultat, razmotriti da i za Vimbldon primi injekcije, on je odgovorio:

– Ne, rekao sam… Bio sam jasan, možda moj engleski nije bio dobar. Izvinjavam se. Ne, neću. Vimbldon je prioritet, uvek je bio prioritet. Ako sam u stanju da igram sa antiinflamatornim lekovima, onda da, igraću. Da igram sa injekcijama za anesteziju, to ne. Ne želim da sebe stavljam opet u tu poziciju. Može da se desi jednom, ali to nije filozofija života koju želim da sledim.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Gidra June 6, 2022 Odgovori

Ti si lazov nije tebi nista

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.