18/07/21 - 20:35h

Čemu radovanje? To je sve normalno.

 

Pravi šampioni znaju kako da osvoje mečeve u svojim lošim danima.


Novak Djokovic

Nedelja nam nije uopšte bila loš dan. Zapravo, cela godina nam je ispunjena srećom kada Đoković prosto odbija da izgubi. Iz drugog ugla, nije to onaj njegov „monstruozni“ tenis. Naprotiv, deluje da igra tek toliko da ostvari pobedu. Deluje prosečno, a ostvaruje natprosečne rezultate. Kako i zbog čega?

Ni ovde nećemo naći adekvatno objašnjenje, ali vidimo da je shvatio način da se prilagodi. Shvatio je način da se adaptira, da uspori u pravom momentu i ubrza baš onda kada je to neophodno. Uvlači protivnika u svoju mrežu iz koje ove godine na Grend Slemu niko nije uspeo da se oslobodi. Igra mentalnu igru na terenu. A mladi teniseri su imali svoja predviđanja.

ATP Tennis Players Make One Bold Prediction For 2021!

Zverev ili Cicipas će osvojiti Grend Slem trojef.“ – Dijego Švarcman. “„Videćemo novog Grend Slem šampiona ove godine.“ – Aleksandar Zverev i Dominik Tim.

I možemo reći da su u potpunosti upravu. Ime čoveka koji osvaja Grend Slemove je isto, ali to nije isti čovek. Ove godine je potpuno drugačiji. Ima značajno drugačije razmišljanje i po svim parametrima drugačije želje. U poslednjie 4 godine i 12 Grend Slemova, od kada je napunio 30. godina osvojio je 8 titula, a odigrao 9 finala Grend Slema. A znate li šta će još da se desi?

Biće prvi teniser sveta do kraja ove godine. I kada uđemo u 2022. imaće 353. nedelja na poziciji broj 1 ATP rang liste. Jedini je teniser koji otvoreno priča o svojim ciljevima. Iskreno govori šta želi da uradi i zbog čega se bori. On želi da bude najbolji, ali ne za kratko, nego zauvek.

U nedelju je pokazao umeće lakoće. Nije to više tenis u kojem dominira snaga. Stvorio je okruženje iz koje igrač može samo da izvuče poraz. Verovatno su se sve kockice složile na svoje mesto. Pred nama ide Olimpijada, pa zatim US Open i takođe još 5 Masters turnira treba da se odigra. Niko sada ne zna njegove granice i domete. Važno je da uživamo u ovim trenucima. Važno je. Jer donosi nam radost.

A njemu? Njemu je to sve normalno.

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Vesti, Vimbldon, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.