10/07/22 - 22:25h

“Čekaću dobre vesti iz SAD-a, ali se neću opterećivati”

 

Novak Đoković obratio se novinarima nakon osvajanja titule na Vimbldonu.


Foto: Getty Images AsiaPac

Ovo je njegova sedma titula na londonskom grend slemu.

Novak je imao veću podršku publike nego što je to ranije umeo da bude slučaj.

– Osetio sam ljubav i podršku od strane publike, zahvalan sam im zbog toga. Svaki igrač želi da oseti podršku na terenu, definitvno je lakše kada vas podržavaju i bodre. – rekao je srpski as.

U borbi za titulu on je savladao Nika Kirjosa koje me ovo prvi put da igra finale nekog grend slema.

– Ovo je bilo finale protiv igrača koji nije imao priliku da ga igra. Nije imao šta da izgubi, a izgubio sam oba prethodna meča. Na kraju, uspeo sam da se nosim sa svim veoma dobro. Teško je čitati njegov servis, prvi i drugi. To stavlja dodatni protisak na vas. Frustrirajuće je videti kako loptica jednostavno proleti pored vas. Ipak, bio sam dobar sa osnovne linije. Servis me je služio kad je trebalo, možda je drugi mogao da bude bolji. U četvrtom setu je bilo tesno nekoliko puta, ali onda sam se iz nevolje izvukao as servisima. Ključ je bio taj-brejk, terao sam ga na udarac više. Znao sam da je mirnoća jedan od ključnih elemenata.

Na redu je odmor.

– Sad sam na odmoru. Definitivno ću odmarati narednih nekoliko nedelja, onda ću čekati na nadam se, dobre vesti iz SAD. Ako se to i ne dogodi, neću se opterećivati jurnjavom za bodovima, videćemo kakav će mi biti raspored.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.