13/09/21 - 22:13h

“Bio sam iskren kada sam rekao da je Novak najbolji”

 

Danil Medvedev ponovio je da je po njemu Novak Đoković najbolji teniser svih vremena.


Source: Getty Images AsiaPac

Danil je u finalu US openu u tri seta savladao Đokovića za svoj prvi grend slem.

Na pitanje da li mu je stvarno žao broja Novaka i da li mu je pobeda slađa zbog toga što je protiv najboljeg na svetu, on je odgovorio:

– Zaista mi je žao zbog Novaka, ne mogu ni da zamislim šta sada oseća. Nije mi poznat taj osećaj. Sve je nekako slađe sada. Grend slem je grend slem. Da sam pobedio Botika van de Zandšulpa u finalu, bio bih jednako srećan. Znog budućnosti i karijere, znajući da sam pobedio nekog ko je imao 27:0 na grend slemovima ove godine. Izgubio sam od njega u Australiji, išao je na istoriju, ali to što sam uspeo da ga zaustavim definitivno stvari čine slađim i daje mi veru za sve što dolazi ubuduće na tvroj podlozi, a za ostale, videćemo.

Novinari su ga podsetili da je rekao da je Novak najbolji igrač svih vremena.

– Neću se ponavljati, on je zaista tu. Bio sam iskren kada sam to rekao. Osećam da to može biti pomalo shvaćeno kao manjak poštovanja prema ostalima, svi znamo ko su. On je stajao tamo na terenu, iza mene. Ne radi se o tome da bih isto rekao i da je neki drugi momak bio u finalu i izgubio od mene. Ne bih isto rekao. Zaista sam tako mislio, to je sve što mogu da kažem.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Danil Medvedev, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.