17/02/21 - 14:52h

Barti: Razočarana sam što se nisam izborila, ali i to je lekcija

 

Prva teniserka sveta Ešli Barti razočarana je zbog eliminacije u četvrtfinalu Australijan opena.


Foto: Getty Images AsiaPac

Barti je poražena od Čehinje Karoline Muhove.

– Da, naravno da je razočaravajuć. Da li će me obeshrabriti, da li će upropastiti činjenicu da smo imali uspešan start sezone? Apsotutno ne. Sunce će opet izaći sutra. Nastavićemo da radimo. Ili gubiš ili učiš. Mislim da sam danas dobila ogromnu lekciju. Izvući ćemo pozitivne strane, nećemo dozvoliti ovom meču, jednom satu tenisa da nas obeshrabri. – rekla je ona.

Muhova je slavila nakon preokreta – 1:6, 6:3, 6:2. Mnogi su komentarisali to što je posle prvog seta tražila medicinski tajm-aut.

– Nisam čula šta je rekla kada je zvala trenera. To nije moja odluka. Kada zoveš trenera, obično kažeš sudiji koji je razlog. A onda dođu doktor i fizioterapeut. Tako je po pravilima. Nije moja briga zašto je tražila pomoć. Postoje pravila kada izlaziš sa terena ili gde već dobijaš pomoć što je sasvim normalno. Ali nije na meni da odlučujem o uslovima traženja tajm-auta. Igrala sam mnogo mečeve u kojima su traženi medicinski tajm-auti. I ja sam ih tražila ranije, tako da to ne bi trebalo da bude bitna prelomna tačka. Razočarana sam što sam to dozvolila. Imam dovoljno iskustva da se izborim sa tim. Ali i to je lekcija.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Ešli Barti, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.