03/02/23 - 15:39h

Australijski doktor o Novakovoj povredi: To bi bio presedan

 

Još uvek se ne stišavaju komentari na račun povrede Novaka Đokovića.


Foto: Darrian Traynor/Getty Images AsiaPac

Novak se povredio na turniru u Adelejdu, pa je ceo Australijna open odigrao sa bolovima u zadnjoj loži.

Kako su mnogi sumnjali u njegovu povredu, direktor Australijan opena Kreg Tili rekao je da je lično video snimke povrede i da Novak ima napsrnuće u dužini od tri centimetra.

Tilijevu izjavu prokomentarisao je doktor Piter Larkins.

– Mislim da nije ta povreda. To je retkost o čemu pričamo. Voleo bih da vidim snimke. Čuo sam šta je Kreg rekao i dodao je da su lekari bili iskreni. Hajde da vidimo snimke. Pitam se da li je možda Kreg mislio da znak o rastojanju od tri centimetra na snimku magnetne rezonance. Znak može da označava neku upalu ili otok, ne mora nužno da bude naprsnuće. Teško je zamisliti. – rekao je Larkins, a zatim pojasnio:

– Ako uzmete parče mesa od buta i napravite rez od tri cenimetra, a to je mišić, onda je teško zamisliti da neko može tako da igra na tom nuivou. Nikada nisam sumnjao da Novak ima povredu zadnje lože. To je poznato, znam njegov tim, nije im dozvoljeno da javno sve pričaju, ali biće spekulacija sve dok se ne raščisti. Mislim da je Kreg zabunom mislio na neko oštećenje u toj zoni, pre nego na rez od tri centimetra, ali sve zavisi od mesta gde se to nalazi. Deluje kao da je to u njegovom bicepsu, što je glavni mišić u zadnjoj loži, ali to bi predstavljalo presedan u koji je teško verovati osim ako nešto nema čudesno kod Novaka.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Сеновић February 6, 2023 Odgovori

Битно да није табансус

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.