12/04/16 - 16:07h

ATP Čelendžer: Najbolji tenis se ne igra samo u finalima Mastersa(Video)

 

Da se najbolji tenis ne igra uvek u finalima velikih turnira, pokazali su nam proteklih dana snimci sa čelendžer takmičenja.

ATP Challenger Tour

ATP Challenger Tour

Čelendžer turniri su u okviru Asocijacije Teniskih profesionalaca drugi nivo takmičenja na kojem nastupaju slabije rangirani igrači koji na taj način stiču bodove i priliku da nastupe u kvalifikacijama ili glavnom žrebu većih turnira.

Za razliku od najboljih koji igraju na turnirima sa višemilionskim fondovima i dobijaju do 2000 bodova, učesnici ovih turnira, čiji se nagradni fondovi kreću od 40.000-220.000 dolara dobijaju 80 – 125 poena za konačnu pobedu.

I dok se njihove uspešnije kolege raspravljaju sa damama o zaradama, kvalitetu igre…. teniseri iz ovog nižeg ranga takmičenja šalju poruku da, iako igraju za daleko manje nagrade od ovih što „ratuju“, ne zaostaju za kvalitetom.

Video zapisi sa čelendžer duela koji su objavljeni za zvaničnoj stranici teniskih profesionalaca, daju opomenu da bi neko od ovih momaka uskoro mogao ugroziti one sa vrha.

U polufinalu čelendžera u Kanberi Marselo Granoljes i Paolo Lorenci su odigrali poen od 37 udaraca koji je dvadesetdevetogodišnji Španac (67. na ATP listi) osvojio nakon što je skraćenom lopticom pogodio liniju.
Ova razmena, uvrštena je u pet najboljih udaraca u prvom kvartalu ATP čelendžer sezone.
Uostalom, pogledajte sami kako to igraju teniseri na nižerangiranim turnirima.

Top Challenger Hot Shots First Quarter 2016

Sad sami procenite da li zaostaju u kvalitetu!

Pročitajte još:

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   ATP, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.